CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) motoru ile yenilenmiş ilk TIR

®
Çok Okunanlar

Avrupa’da en çok tercih edilen Lexus

Premium otomobil üreticisi Lexus, ocak-mart döneminde satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48 artırdı. Şirketten yapılan açıklamaya göre,...

Petrol 90.10 dolarlık kapanış fiyatından %0.44 arttı

Uluslararası gösterge Brent ham petrolü, yerel saatle 10.45'te (0845 GMT) varil başına 90.50 dolardan işlem gördü ve bir önceki...

Trafik sigortasında hasar maliyet endeksi uygulaması

Yeni uygulamayla trafik sigortasında bu dönem kapandı ve hasar maliyet endeksi uygulamasına geçildi. Yine trafik sigortasında primleri devlet belirleyecek...

Türkiye’de bir ilk … CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) motoru ile yenilenmiş ilk TIR çekicimiz tüm onay ve sertifikaları tamamlanmış durumda trafiğe çıkmıştır…

2018 yılı verilerine göre dünyada 26,5 milyon CNG’li araç bulunmakta, 2025 yılında 70 Milyonu geçmesi beklenmektedir.

Dizel Motorların çevreye verdiği zararların önüne geçmeye çalışan ülkeler, dizel araçların üretimi konusunda ciddi kısıtlama ve yasaklamalar getirmektedir.

Binek araçlarda elektrik motorları geliştiren üreticiler;  Ağır Vasıta gruplarında doğalgazlı çözümlere yönelmektedir.

Ülkemizde; şehir içi otobüslerde uzun yıllardır kullanılan doğalgaz sistemleri, kamyon grubunda aynı gelişmeyi gösterememiştir.

Pazara giren doğalgazlı sıfır araçlar ise tüm avantajlarına rağmen yüksek fiyatları nedeniyle kullanıcılara cazip gelmemektedir.

Mevcut dizel motorların tadilatıyla  doğalgaz kullanımına yönelik çalışmalar ise gereken verimliliği sağlayamamış,   ülkemizde doğalgazın kullanımı yaygınlaşamamıştır.                  Avrupa genelinde 3918  CNG, 339 LNG satış istasyonu bulunurken, Türkiye’de faal istasyon sayısı 10’dur. Bu sayının  kısa zaman içinde çoğalması konusunda  ciddi çalışmalar yürütülmektedir.

Türkiye’mizin doğalgaz kaynakları konusunda yaptığı atılımlar bu çalışmalara ivme kazandırmıştır. İthalata bağımlı olduğumuz petrol yakıtları yerine, kendi kaynaklarımızdan elde edeceğimiz doğalgazın ulaşımda da kullanımı ekonomimize büyük değer katacaktır.

Mutsan; ikinci el ağır vasıtalar için çok avantajlı bir sistem çözümü sunmaktadır. Yürüttüğümüz çalışmalarla;  ülkemizde ve   çevre ülkelerde,  büyük bir satış potansiyeline ulaşmak hedeflenmektedir. Sistemimizdeki “yerlilik” oranını arttırmak için ARGE çalışmalarımız da hızla devam etmektedir.

TS12664-2 ve TS12859 standartlarında “TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi”ne sahip firmamız; çalışmalarını ISO 9001 :2015 kalite yönetim sistemi esaslarında yürütmektedir.

A.İ.T.M (araç imal tadil montaj) seri tadilat onay belgesi alan BMC 1144 model çekicimiz trafiğe çıkmış ve bu konuda Türkiye’de bir ilk  hayata geçirilmiştir.

Diğer markalara (Mercedes,Scania,Ford) yönelik çalışmalarımız devam etmekte olup;  kısa zamanda bir çok modelle ilgili onay çalışmalarımız tamamlanacaktır.

Son Haberler

Tesla Çin’de fiyatları düşürdü

Tesla, Çin'deki elektrikli otomobillerinin fiyatlarını 2.000 dolar daha düşürüyor. Grubun bilanço rakamlarının açıklanmasının arifesinde, yenilenen Model 3, daha önce...

Diğer Haberler