2025 yılına kadar global satışlarının yüzde 50’sinin tamamen elektrikli

®
Çok Okunanlar

Maliyetleri düşürdü ve 14.000 kişiyi işten çıkardı

Tesla, küresel olarak işgücünün yaklaşık %10'u olan 14.000 çalışanı işten çıkardı. Zayıf büyüme beklentileri, elektrikli otomobil satışlarındaki genel yavaşlama...

Sofya seferlerinin sayısında günde 2’ye çıkardı

Kâmil Koç’un Avrupa’daki yeni durağı Kırcaali oldu Türkiye’nin köklü seyahat markası Kâmil Koç, yurt içinde olduğu gibi Avrupa yollarındaki varlığını...

Yıl sonunda hedef satılan her 4 araçtan 1’inin elektrikli olması

Premium segmentin lideri Mercedes-Benz, 2024’ün ilk çeyreğinde gerçekleştirdiği 6.550 adetlik satışla liderliğini sürdürüyor. Geçen yılın ilk üç ayına göre...

Volvo Cars, şarj edilebilir araçlardan oluşan Recharge ürün gamına yönelik artan talebi karşılamak için Belçika’nın Gent kentindeki fabrikasının elektrikli otomobil üretim kapasitesini üç katına çıkaracak…

Kapasite artırımı, Volvo Cars’ın 2020 yılı satış sonuçlarıyla birlikte açıklandı. Şirketin Recharge ürün ailesine yönelik tüketici talebinde ciddi bir artış kaydedildi. Recharge ürün ailesine ait otomobillerin markanın toplam satışlardaki yüzdesi 2019 yılına kıyasla 2020 yılında iki katından fazla arttı.

Gent fabrikasındaki elektrikli otomobil üretim kapasitesi 2022 yılına kadar bugüne oranlaüç kattan fazla artacak ve fabrikanın toplam üretim kapasitesinin yaklaşık yüzde 60’ına ulaşacak.

Gent fabrikası, CMA modüler araç mimarisi üzerine yükselen ikinci bir tamamen elektrikli Volvo modelini bu yılın sonlarında üretim programına dahil etmeye hazırlanıyor. Tesis halen şirketin ilk tamamen elektrikli otomobili olan XC40 Rechargeve XC40’ın bir şarj edilebilir hibrit versiyonunu üretiyor.

“Geleceğimiz elektrikli otomobillerde ve müşterilerimiz Recharge otomobillerimizi çok beğeniyor.” şeklinde konuşan Global Endüstriyel Operasyonlar ve Kalite Başkanı JavierVarela sözlerine şöyle devam etti: “Ürün gamımızı elektriklendirmeye ve elektrikli araç üretim kapasitemizi artırmaya devam ediyoruz. Bu açıdan bakıldığında Gent,global üretim ağımız için çok önemli bir üretim üssü.”

Volvo Cars, bir premium elektrikli otomobil şirketi olmayı hedefliyor. Şirket önümüzdeki yıllarda tamamen elektrikli otomobil modelleri pazara sunacak. Volvo Cars 2025 yılına kadar global satışlarının yüzde 50’sinin tamamen elektrikli ve geri kalanın ise hibrit otomobillerden oluşmasını hedefliyor.

Gent, global üretim ağında tamamen elektrikli otomobil üretmeye başlayan ilk tesis olsa da Volvo Cars, dünyanın farklı noktalarında bulunan diğer tesislerinde de elektrikli otomobil üretim kapasitesini de artırmayı planlıyor.

Son Haberler

Yeni Tiguan, 2.035.000 TL

Türkiye’de 1.5 eTSI 150 PS DSG hafif hibrit turbo benzinli ve 2.0 TDI SCR 193 PS 4M DSG turbo...

Diğer Haberler