Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) desteğiyle hayata geçirilmesi ve 12-16 yaş arası gençlerin ücretsiz olarak katılabileceği sosyal sorumluluk projesi 'TOSFED Next Talent'...
Škoda, elektrikli mobilite dönüşümünü yeni nesil tamamen elektrikli modelleriyle hızlandırıyor. Türkiye pazarında satışa sunulan Yeni Elroq, Enyaq ve Enyaq Coupé...
Müzik Festivali’nde Büyüleyici Bir Gece...
İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın bu yıl 53’üncüsünü düzenlediği festivalde, Mercedes-Benz sponsorluğunda sahnede olan NDR Elbphilharmonie...
İmzalanan distribütörlük anlaşması ile TotalEnergies otomotiv madeni yağlarının Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’deki satış ve dağıtımı Sura Petrol tarafından gerçekleştirilecek.
Türkiye’de...
Alman otomotiv üreticisi Opel, çarpıcı ve yalın tasarıma sahip yeni elektrikli SUV ürün gamı ve bu kapsamda doğaya ve müşterilerine sunduğu çözümlerle dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Alman markanın yüzde 95’e kadar yeniden kullanılabilir ve yüzde 85’e kadar geri dönüştürülebilir malzemeler kullanılarak ürettiği yeni Grandland, yeni Frontera ve yeni Mokka’dan oluşan yeni SUV ailesi, daha iyi karbon dengesi ve yalın görünümleri ile dikkat çekerken, krom içermeyen gövde yapıları ve minimal tasarım uygulamaları ile dünya kaynakları için sürdürülebilir bir yaklaşım ortaya koyuyor. Yenilikçi modellerin yüksek kaliteli, sürdürülebilir ve konforlu yapıda tasarlanan iç kısımlarında da geri dönüştürülmüş içerikli malzemelerden üretilen kumaşlar ve döşemeler kullanılıyor. Opel’in ürün gamında yer alan hibrit ve elektrikli modeller, döngüsel ekonominin de bir parçası.
Opel’in yeni Grandland, yeni Frontera ve yeni Mokka modelleri çarpıcı ve yalın tasarımları, akıllı teknolojileri, sundukları yüksek sürüş keyfi ve üst düzey konfor seviyeleri ile hayranlık uyandırıyor. Alman markanın tüm bu özellikleri ile öne çıkan üç yeni SUV modeli aynı zamanda dünya kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirlik alanlarında da standartları belirliyor. Üç yeni modelin her biri Opel’in “Greenovation” (Çevreci İnovasyon) konseptini nasıl yorumladığını açık bir şekilde gözler önüne seriyor. Modellerin gövdeleri üzerindeki krom unsurlardan ve çeşitli tasarım uygulamalarından vazgeçilirken iç kısımda geri dönüştürülmüş içerikli malzemelerden üretilen kumaşlar ve kaplamalar kullanılıyor. Yeni Opel Grandland, yeni Frontera ve yeni Mokka yüzde 95’e varan oranda yeniden kullanılabilir ve yüzde 85 oranında geri dönüştürülebilir malzemelerden üretiliyor.
Bunların yanı sıra, bu üç yeni modelin elektrikli versiyonlarından oluşan ürün gamı, müşterilerin dünya kaynaklarını koruyarak, emisyonsuz bir şekilde sürüş yapabilmelerine ve böylece sorumluluk duygusuyla sürüş keyfinin tadını çıkarmalarına olanak sağlıyor.
Krom kaplamalar yerine ışık ve gravürlerle sürdürülebilir tasarım
Opel’in yeni SUV modellerinin dünya kaynaklarının korunması konusundaki iddiası daha ilk bakışta kendini belli ediyor. Bunun yanında Opel tasarım felsefesinin yalın ve modele özgü ifadesinde, gövde üzerinde dikkat dağıtıcı uygulamalardan vazgeçiliyor. Opel Vizor marka yüzünün ortasında ve arka kısımda Opel “Şimşek Logosu” yer alıyor. Buna ek olarak, birkaç karakteristik çizgiyle de yan görünüm belirginleştiriliyor. Yeni Grandland, yeni Frontera ve yeni Mokka’nın gövdelerinin tamamında krom unsurlar kullanılmıyor. Bunun yerine, örneğin “2024 Altın Direksiyon Ödülü” sahibi olan Grandland’in bagaj kapağının orta kısmında kabartmalı bir şekilde model adı yer alıyor.
Aynı sürdürülebilir yaklaşım aydınlatma sistemlerinde de izleniyor. Burada da mühendisler, dünya kaynaklarının korunmasına odaklanıyor. Yeni Grandland’in donanımında yer alan alanında lider adaptif Intelli-Lux HD LED® farlar da dahil olmak üzere tüm aydınlatma ünitelerinde yalnızca enerji tasarruflu LED farlar kullanılıyor. Buna ek olarak, yeni üst sınıf SUV, aydınlatmalı Opel “Şimşek Logosu” ile donatılan ve yenilikçi “Edge Light” teknolojisini yeni 3D Vizor ile entegre eden ilk seri üretim model olma özelliğini taşıyor.
İç mekânda konforlu, yüksek kaliteli ve geri dönüştürülebilir malzemeler
Yeni Grandland, yeni Frontera ve yeni Mokka’nın geliştirilmesi sırasında, tasarımcılar ve mühendisler kaynak tasarrufu sağlayan çözümler bulmaya ve böylece SUV’lerin karbon ayak izini düşürmeye odaklandılar. Kanıtlanmış seyahat konforunun sürdürülebilirlik ile nasıl birleştirilebileceği, yeni Grandland ve yeni Frontera’nın donanımında bulunan sürücü ve ön yolcu için yenilikçi Intelli-Seats ile ortaya koyuldu. Koltuğun ortasında yer alan ve kuyruk sokumuna binen baskıyı azaltan yapıyla rahat bir sürüş keyfi sunulurken aynı zamanda kullanıcıların içinin rahat olması da sağlanıyor. Bunun nedeni, her üç modelde de koltukların, kapı panellerinin, gösterge panellerinin ve orta konsolların yüzeylerinde kullanılan kumaşların ve kaplamaların geri dönüştürülmüş PET şişelerden elde edilen malzemelerden üretilmiş olması. Ayrıca direksiyon simidi gibi ögeler de vegan sentetik deriden üretiliyor.
Yeni Grandland, yeni Frontera ve yeni Mokka’nın tasarımcıları, müşteriler tarafından görülemeyen araç parçalarında bile “Greenovation”ı (Çevreci İnovasyon) ve işlevsel bir döngüsel ekonomiyi göz önünde bulunduruyor. Örneğin, araçlarda işlenmiş alüminyumun yanı sıra geri dönüştürülmüş içeriğe sahip çelik ve çeşitli polimer ögeler kullanılıyor. Yeni Grandland’de, yüzde 80’e varan oranda “çevreci” malzemelerden üretilmiş olan 40’tan fazla polimer öge bulunuyor. Tüm bu çalışmalara bakıldığında, Grandland’in toplam ağırlığının 550 kilogramdan fazlası geri dönüştürülmüş ve rejeneratif ham maddelerden üretildiği söyleniyor.
Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) desteğiyle hayata geçirilmesi ve 12-16 yaş arası gençlerin ücretsiz olarak katılabileceği sosyal sorumluluk projesi 'TOSFED Next Talent' 01 Temmuz'da başlıyor.
Türkiye Otomobil Sporları...
Mercedes-Benz, IWC Schaffhausen ve ELLE Türkiye iş birliği ile “F1: The Movie” filminin Türkiye'deki özel ön gösterimi İstanbul Soho House'ta düzenlendi.
İş ve sanat dünyasında...
Sürdürülebilir denizcilik teknolojileri konusunda son gelişmelerin sergilendiği Electric & Hybrid Marine Expo, 24-26 Haziran tarihleri arasında Hollanda’nın Amsterdam kentinde düzenlendi. Mobilitenin elektrifikasyonu hedefiyle çalışmalarını...
Borusan Grubu şirketlerinden Borusan Cat, Global Operatör Yarışması ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen en yetenekli operatörleri sahada bir araya getirdi. Yetkinlik, hız ve...
İmzalanan distribütörlük anlaşması ile TotalEnergies otomotiv madeni yağlarının Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’deki satış ve dağıtımı Sura Petrol tarafından gerçekleştirilecek.
Türkiye’de 30 yılı aşkın bir süredir...
2025 Petlas Türkiye Offroad Şampiyonası, ikinci ayağı 27-29 Haziran tarihleri arasında Ankara Mühye'de offroad tutkunlarını bir araya gelmeye hazırlanıyor.
ANDOFF (Ankara Doğa Sporları ve Offroad...
AVIS 2025 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 4. ayağı olan Şahintepe Tırmanma Yarışı, Bursa Otomobil Sporları Spor Kulübü (BOSSEK) tarafından 4 kategoride 30 sporcunun katılımıyla 28-29...