Otomotiv Sektöründe Yeni İnovasyonlar

®
Çok Okunanlar

Avrasya Tüneli hakkında pratik bilgiler

20 Aralık 20016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın katıldıkları görkemli bir açılış töreninin ardından, Avrasya...

Hakan Yalnız PETLAS Genel Müdürü oldu…

Türkiye’nin yerli sermayeli sanayi gücü Abdulkadir Özcan A.Ş. (AKO Grup) bünyesinde bugüne dek 600 milyon dolar yatırım yapılan, ülkemiz...

BMW Golf Cup Türkiye Elemeleri Heyecanı 16 Eylül’de Başlıyor

Dünyanın en büyük amatör golf turnuvası BMW Golf Cup’ın 2021 Türkiye Elemeleri, Borusan Otomotiv'in ev sahipliğinde, 16-19 Eylül tarihlerinde...

Toyota dünyanın en çok tercih edilenler listesinde zirvede…

Toyota, 2019 yılında global alanda en çok satan otomobil modelleri arasında bir kez daha zirvede yer almayı başardı. Şirketten yapılan...

En son teknolojik gelişmelerle dolu bir çağda, otomotiv sektörü çok yol kat etti. Akıllı telefonlar sadece arama yapmaktan daha fazlasını yapmak için burada olduğundan, otomobiller de ulaşımdan fazlasını yapabilir. Endüstri yavaş yavaş otomobil profesyonellerinin yenilikçi çözümlerle daha fazla gelir elde edebileceği parlak bir geleceğe doğru ilerliyor.

Bu sektörle ilgili şaşırtıcı şeylerden biri, otomobil endüstrisinde gelecek yeniliklerin hala ön saflarında yer alıyor olmasıdır. Bu rekabetçi sektörde işinizi ilerletmek için tüm dikkat çekici teknolojilere göz kulak olmanız en iyisi olacaktır.

Otomobil endüstrisindeki yeniliğin geleceğinde köklü teknolojiler önemli bir rol oynamaktadır. Sektör, artan bir hızla faaliyetlerine yeni teknolojileri dahil ediyor. Yapay zeka, büyük veri ve analitik, nesnelerin interneti (IoT) ve Blockchain gibi teknolojilerin otomotiv endüstrisinde sayısız faydalı kullanımı vardır.

Birçok otomobil yazılımı geliştirme şirketi , mobilitenin geleceğini daha iyi hale getirmek için en son düşüncelerini en son çevre dostu teknolojilerle birleştiriyor.

1. Otonom Araçlar

Otomobil endüstrisinde, yapay zeka tabanlı otonom araçlar, otomotiv yeni teknoloji yenilikleri olarak hızı belirliyor. Kendi kendini süren arabalar, AI’nın yenilikçi ulaşım yöntemlerini etkinleştirmesine izin veriyor. Bu araçlar sürücü gerektirmez ve çalışması için yalnızca sensörlere ve yazılıma güvenir. Genellikle kendi kendini süren araçlar olarak bilinen otonom araçlar, insan sürücülere olan ihtiyacı azaltmayı amaçlıyor ve sıradan ulaşımda devrim yaratmanın eşiğinde görünüyor.

Otomatik frenleme sensörleri, otoyol şerit sensörleri, kör noktaları izleyen haritalama teknolojisi, arkaya bakan kameralar ve kendi kendine park etme yetenekleri dahil olmak üzere birçok otomobilin içinde zaten yarı otonom yetenekler var. Otomobil üreticileri, teknolojik gelişmeler nedeniyle kendi kendine giden arabaları tanıtmak zorunda kaldılar. Ancak, tam otonom araçlardan hala çok uzağız. Otonom araçlar trafik kazalarının azalmasına yardımcı olabilecek mi?

2. Yeni Nesil Üretim 3D Baskıdır

Otomobil endüstrisindeki yeni araçlara yönelik artan talep ve yaklaşan yeniliklerle birlikte, üreticiler ve son kullanıcılar sürekli olarak daha iyi performans gösteren araçlar için çabalıyor. Üretimi büyük ölçüde optimize ediyor ve tedarik zincirlerini ve lojistiği düzene sokuyorlar.

Otomobil endüstrisindeki tüm bu hedefler ve yaklaşan yenilikler, 3D baskı teknolojisi sayesinde karşılanıyor. Otomobil endüstrisindeki bu yaklaşan yenilik her açıdan incelenmiştir. Hızlı prototiplemeden daha fazlası için kullanılır; ayrıca alet ve uç parçaları yapmak için kullanılır.

Elektrifikasyon Günümüz Dünyasında Bir İhtiyaçtır

Otomobil endüstrisi gelecek için piller üzerine bahis oynuyor. Emisyonsuz elektrikli araçlardan kâr elde etmek için dünya çapında bir yarışta, devlet kurumları, yatırımcılar ve otomobil üreticileri pil araştırmalarına para yatırıyor. Elektrikli otomobiller, sorunların üstesinden gelmek için daha yüksek düzeyde enerji verimliliği ve daha düşük yakıt kullanımı kullanıyorlar.

Elektrikli araçların sınırları olsa da bunların sektörde kabulü ve uygulanması halen tartışmalıdır. Elektrikli otomobil üreticileri, pil ömrü, satın alınabilirlik, şarj altyapısı, yenilenebilir enerji şarjı ve filo elektrifikasyonu için çözümler sağlamalıdır.

3. Dijitalleşme Sektörün Yeni Yüzü!

Dijitalleşme, otomobil endüstrisi için yeni bir arena olsa da, önde gelen otomobil kurumları, tüketicilerinin ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara mümkün olan en önemli otomobil alım ve satım deneyimini yaşatmak için dijitalleşmeyi şimdiden bünyesine kattı. Ancak, yakında otomobil endüstrisindeki bu yenilik, Sanal Gerçeklik, Nesnelerin İnterneti ve Artırılmış Gerçekliğin kullanımını ve operasyonlarını daha derin bir düzeyde içerecektir.

Otomotiv Sektörünü Değiştirecek Teknolojik Yenilikler

1. Blockchain Sürükleyici Potansiyele Sahiptir

Blockchain, internetin ikinci nesliyle karşılaştırıldı. Otomobil endüstrisinde böylesine yaklaşan bir yenilik, bir organizasyonun prosedürlerini değiştirebilir. Bu, bağlantı için araç verilerinin paylaşımını ve araç çağırma, kentsel ulaşım ve güvenli bir ağ üzerinden teslimat gibi paylaşılan mobilite çözümlerini içeriyor. Ayrıca, arka ofis verimliliğini ve tedarik zinciri verimliliğini artırmak için doğrulama sürecinde de kullanılıyor.

Blockchain’in otomobil endüstrisi üzerindeki etkisinin gelecekte artması bekleniyor. Tedarik zincirini ve arka ofis verimliliğini artırmak için doğrulama sürecinde Blockchain kullanılıyor. Uygun yönetim yoluyla sektör genelinde araç bilgilerini ve kullanım verilerini iyileştirmek için kullanılabilir.

2. Büyük Veri Ve Veri Analitiği

Gelişmiş veri analitiğinin bir aracın yaşam döngüsü boyunca ideal kararları mümkün kıldığı Büyük Veri çağındayız. Araçla ilgili toplanan tüm veriler, servis bakıma olanak tanır, filo yönetimini bilgilendirir ve bir kaza durumunda ilgili makamları uyarır. Ayrıca, otomotiv müşteri verileri satışları artırmak, tedarik zincirlerini optimize etmek ve daha yeni otomobiller için ürün tasarımını geliştirmek için kullanılır.

3. Yapay Zeka (AI)

Makine öğrenimi, derin öğrenme ve bilgisayarla görme, otomotiv sektöründe robotik otomasyonda kullanılan yapay zeka teknolojilerinin örnekleridir. Bunlar, sürücüsüz otomobillerin gezinmesine, filoları yönetmesine ve sürücülerin güvenlik sağlamalarına yardımcı olurken aynı zamanda araç muayenesi ve sigortası gibi hizmetleri de iyileştiriyor. Yapay zekanın, üretimi hızlandırarak maliyet tasarrufuna yardımcı olduğu otomotiv endüstrisinde de kullanımları vardır.

4. İnsan-Makine Arayüzü

Kendi kendini süren arabalar ve bağlantılı otomobiller, sürücülerin araçlarla etkileşimini büyük ölçüde değiştirecek. Araçlar , otomotiv görevlerinin daha iyi çalışması için araçları yönetmek için ses tabanlı veya sanal asistanlar gibi insan-makine arayüzleri gibi otomobil endüstrisindeki yeni yenilikleri kullanır. Sürücünün bu tür arayüzleri kullanarak aracı yönetebilmesi, sürüşü daha güvenli ve eğlenceli hale getiriyor.

5. Bağlantı

Araçlar artık onları benzersiz kılan kurcalanmayı belli eden dijital tanımlayıcılarla birlikte geliyor. Böyle bir ekleme, sigorta, sürücü güvenliği, servis bakım ve filo yönetimi dahil olmak üzere çeşitli uygulamalar için araç verilerini izlemeyi kolaylaştırır. Araç verilerinin paylaşılması sadece müşteriler için değil, tüm mobilite ekosistemi için de faydalı olduğu kanıtlanmıştır.

6. Paylaşılan Hareketlilik

Yeni iş modelleri, otomobil üreticileri, tedarikçiler ve diğer mobilite oyuncuları için güçlü yeni fırsatlar olarak paylaşılan mobiliteye odaklanıyor. Geleneksel araç sahipliğine bir alternatif olarak, bir hizmet olarak mobiliteyi mümkün kılarken, aynı zamanda yeterince kullanılmayan araçların kullanımını da caydırıyor. Bu tür çözümler, ek araç eklemeden, filo bekleme sürelerini düşürmeden ve benzinli veya dizel araçlardan kaynaklanan kirliliği azaltmadan şirketin ihtiyaçlarını karşılar.

7. Nesnelerin İnterneti (IoT)

Otomobil endüstrisindeki bir sonraki yenilik ise “Nesnelerin İnterneti”. IoT, otomotiv sektöründe otomobiller arasında ve araçlar ve altyapı bileşenleri arasında güvenli iletişime olanak tanır. Daha iyi filo yönetimi ile teknoloji, yol güvenliğini artırır, trafik sıkışıklığını azaltır ve kirliliği ve enerji tüketimini azaltır. Yeni başlayanlar ve büyüyen firmalar, araç hakkında daha fazla veri toplamak ve çevresini anlamak için gelişmiş algılama teknolojileri geliştiriyor. Akaryakıt ve otoyol ödemeleri de teknoloji sayesinde otomatik hale getiriliyor.

Otomobil üreticileri, yapay zeka tabanlı otomatik denetimler, tasarım ve üretimi etkileyecek büyük veriler ve insan-makine arayüzleri ile süreçlerini yeniden tanımlıyor. Otomobil endüstrisindeki makine zekası ve Nesnelerin İnterneti gibi yeni veya yaklaşan yenilikler, elektrikli ve kendi kendini süren araçlara olan talebi artırıyor.

Ortak araç sahipliğinde, analitik odaklı bakımda, güvenlik iyileştirmelerinde ve sigortada yeni iş modelleri de mümkündür. Ayrıca, yeni başlayanlar ve büyüyen işletmeler, araçların internet üzerinden güvenli bir şekilde iletişim kurmasını ve işlem yapmasını sağlayan teknolojiler yaratır.

Her yıl otomotiv endüstrisi, çığır açan teknolojilerle talep patlaması yaşıyor. Sanayiciler ve araştırmacılar, bu taleplere uygun son teknoloji üretim yöntemleri geliştiriyorlar. Dünya çapındaki otomobil üreticileri, son kullanıcılara en iyi ve en yaratıcı teknolojileri sağlamak için çok sayıda yaklaşım kullanıyor.

Önümüzdeki yıllarda otomobil endüstrisi, endüstrinin dünya çapındaki görünümünü değiştirecek bir dizi yeni teknolojik gelişmeyle karşılaşacak!

Diğer Haberler

Volvo XC90 Danimarka ile İsveç arasında yapılan bir test sürüşünde

Volvo XC90, amiral gemisi SUV için konfor ve teknoloji... Büyük SUV Volvo XC90 üçüncü nesline ulaşıyor ve Çinli Geely grubuna ait İskandinav markasının tipik DNA'sını...

Petrol fiyatları pazartesi günü düşüş kaydetti

Petrol fiyatları, Orta Doğu'da ateşkes görüşmelerinin olumlu sonuçlanabileceği beklentileri ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de ekonomik yavaşlamaya işaret eden verilerle pazartesi günü düşüş...

Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu

Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu, 14. Türkiye Enerji Zirvesi açılışında konuştu.. Türkiye enerji sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan Türkiye Enerji Zirvesi, Petrol...

Nissan Türkiye’ye yeni satış direktörü

2016 yılından bu yana Nissan Türkiye çatısı altında farklı görevler üstlenen ve son olarak Nissan Türkiye Satış Planlama Müdürü olarak görev yapan Yiğit Boztürk...

Kış mevsiminde akü arızaları yüzde 170 artıyor

Kış mevsiminin zorlu koşullarına sürücüler araçlarını hazırlamaya başladı. Kış lastiği ve antifriz kontrolü kadar listede en önemli maddelerden biri de akü bakımı. Dünyanın enerji...

Zorunluluk için değil zor durumlar için: Kışın Kış Lastiği

Aniden bastıran kar, 7 derecenin altına düşen sıcaklıklar... Kış, tüm zorluklarıyla kapımızda! 1 Aralık 2024'te başlayacak Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması ise güvenli sürüşe büyük bir katkı...

Petlas’tan Yeni Nesil Otobüs Lastiği

Petlas’tan Yeni Nesil Otobüs Lastiği:  Coach, Zorlu Yol Şartlarında Üstün Direnç Sağlıyor AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren Petlas, yeni nesil otobüs lastikleri RH ve SH...