CHEP, 17 Ekim Perşembe günü düzenlenen 6. Dünya Otomotiv Konferansı’nın gümüş sponsorları arasında yer aldı. Tüm gün süren konferansın “Tedarik Zincirinde Verimlilik ve Sürdürülebilirlik” paneline katılan CHEP Türkiye, Romanya & Rusya Otomotiv Bölge Lideri Engin Gökgöz, tedarik zincirinde verimlilik sağlanması için iyileştirilmesi gereken noktalara değindi. Aynı zamanda CHEP’in kaliteli ve yeniden kullanılabilen ekipman çözümleriyle uluslararası tedarik zincirlerini geliştirdiklerinden, müşterilerin rekabet gücünü artıracak paylaşıma dayalı bir hizmet verdiklerinden bahsetti…
- Dünya Otomotiv Konferansı, 17 Ekim 2019 Perşembe günü Wyndham Grand İstanbul Levent’te gerçekleşti. Türkiye’den ve Dünya’dan çok sayıda konuşmacıyı ağırlayan konferansta; otomotiv sektörünün global gelişmeleri, sektörün geleceği, yenilikler ve planlanan çalışmalar konuşuldu. 6. Dünya Otomotiv Konferansı’nın gümüş sponsorları arasında yer alan CHEP, hem globalden hem Türkiye’den üst düzey yöneticileriyle katılım gösterdi.
“Tedarik Zincirinde Verimlilik ve Sürdürülebilirlik” paneline katılan CHEP Türkiye, Romanya & Rusya Otomotiv Bölge Lideri Engin Gökgöz, paylaşıma ve yeniden kullanıma dayalı iş modeli ile dünyanın en büyük ana sanayi ve yan sanayi üreticilerine sundukları rekabet gücünü artırıcı özel endüstriyel çözümlerden bahsetti. Halihazırda tedarik zincirinde kullanılan karton, metal ve ahşap kasaların yerini alacak özel geliştirilmiş katlanabilir plastik konteyner ve kasa çözümlerinin, koruyucu iç profiller ile aksesuarların faydalarına değindi.
Türkiye’de otomotiv sektöründe en az büyük üreticiler kadar yan sanayi firmalarının da faaliyet gösterdiğini belirten CHEP Türkiye, Romanya & Rusya Otomotiv Bölge Lideri Engin Gökgöz, “Bugün hala endüstriyel parça taşımacılığında tahta kasa, metal kasa vb. tek kullanımlık ekipmanların kullanılması tüm tedarik zinciri boyunca ciddi verimsizliklere neden oluyor. Firmaların kendi ekipman havuzlarına sahip olması da bu verimsizlikleri tamamen ortadan kaldırmıyor. Örneğin yaptığımız araştırmada kendi ekipman havuzuna sahip bir müşterinin CHEP’in ekipman yönetim hizmetine geçmesiyle birlikte yüzde 20 daha az maliyete katlandığını ortaya koyduk. Bu doğrultuda müşteriye sağlanan ana faydalar ise boş ekipman taşımasının önlenmesi, takip sistemleri sayesinde daha az ekipman kaybının yaşanması ve bu çözümün outsource edilmesi ile satın alma maliyetlerinin ortadan kaldırılması oluyor.” dedi.
Global anlamda 15 yıldır otomotiv sektörüne hizmet verdiklerini ve mevcutta 185 iş ortakları bulunduğunu belirten Gökgöz “CHEP olarak, sahip olduğumuz ağ ve bilgi birikimi doğrultusunda özel endüstriyel çözümlerimizle tedarik zincirinin her aşamasında hem ana sanayi otomotiv üreticileri hem de tedarikçilerin esnekliklerini ve verimliliğini artırıyoruz. Avrupa standartlarındaki katlanabilir plastik konteyner ve kasa çözümlerinin yanı sıra koruyucu iç profil ve aksesuarlarımızla iş ortaklarımıza hizmet veriyor ve ürünlerin korunmasında yardımcı oluyoruz. Katma değeri olmayan faaliyetleri ortadan kaldırarak maliyetleri azaltan ve avantajları gösteren bir finans modeli hazırlıyor, daha az ekipmanla daha fazla yükün etkin bir şekilde taşınmasını sağlıyoruz. Aynı zamanda uluslararası nakliyatlarda kesinti olmaması için gümrük işlemlerine destek veriyor, bu sayede parça teslimindeki gecikme ve para cezası ödeme riskini azaltıyoruz” dedi.