Kupa, Automobile Club de France’da Opel France Genel Müdürü Igor Dumas’a takdim edildi.
Sahip olduğu üstün Alman teknolojisini en çağdaş tasarımlarla buluşturan Opel, neo-klasik modeli Manta GSe ElektroMOD’la dikkatleri toplamaya devam ediyor. Modern güç aktarma sistemlerine sahip klasik araçlar olan ‘restomod’ trendine doğru başlayan eğilim Opel Manta’yı da elektriklendirdi. Yeni Opel Manta GSe’de modern çağın gereğini yerine getiren sıfır emisyonlu 108 kW / 147 HP gücündeki batarya elektrikli elektromotor, 200 km’lik menziliyle beklentileri karşılıyor. Bununla birlikte Opel’in elektrikliye geçiş hamlesi, Opel Mokka-e gibi yeni modellerle tüm hızıyla devam ediyor.
Köklü otomobil markası Opel, bünyesindeki üstün Alman teknolojisini, kendi tarihinin en özel tasarım çizgilerine sahip ikonik efsanevi Manta modeli ile buluşturarak Manta GSe ile ön plana çıkmayı başardı. Yarım asırdan daha uzun bir süre önce, dört silindirli benzinli motoruyla pazara sunulan ve geniş kitleleri peşinden sürükleyen efsanevi Manta, bugün Alman markanın tarihindeki ilk ElektroMOD modeli olarak yoğun ilgi görüyor. Bu doğrultuda hazırlanan yeni Opel Manta GSe ElektroMOD; bir stil ikonunun klasik görünümünü ve günümüzün sürdürülebilir sürüş için gerekli olan en ileri teknolojilerini bir araya getiriyor.
Opel Classic atölyesinden yollara uzanan macera
Opel mühendisleri, Manta GSe ElektroMOD’un temellerini Opel Classic atölyesinde bulunan Manta A ile oluşturdu. 1988 yılında Wiesbaden’li bir kadın sürücü tarafından Opel Classic’e verilen Manta A, siyah vinil tavanı, otomatik şanzımanı, turuncu rengi ve neredeyse paslanmamış karoseri ile dikkatleri üzerine çekmişti. Opel mühendisleri aracın elektrik sistemi dönüşümünü yaptıktan sonra, aracın Teknik Gözetim Kurulu (TÜV) onayını aldılar. Manta GSE ElektroMOD’un dikkatleri üzerine çekecek ve görenleri kendisine hayran bırakacak olan neon sarı rengi de bu işlemden sonra araca uygulandı. Aracın üzerinde bulunan orijinal Manta A koltukları, modern bir otomobilde olması gerektiği gibi Opel ADAM S için geliştirilen ve merkezi sarı dekor çizgisine sahip spor koltuklar ile değiştirildi.
Opel Classic garajında hazırlanan Manta-e GSe ElektroMOD, modern güç-aktarma sistemlerine sahip klasik araçlar olan ‘restomod’ trendine de uyum sağlamayı başarıyor. Manta GSe ElektroMOD örneğinde, geliştirme ekibi otomobilin orijinal ruhunu korudu ve bunu yaparken; en güncel LED teknolojisine sahip etkileyici Pixel-Vizör, tamamen dijital kokpit ve tabii ki batarya elektrikli güç-aktarma sistemi olmak üzere en güncel yeniliklere yer verdi. Manta GSe ekibi adına görüşlerini aktaran Opel Global Marka Tasarım Müdürü Pierre-Olivier Garcia: “Manta GSe, safkan otomobil sevgisini temsil ediyor. ElektroMOD ile köklü Opel geleneği ve sürdürülebilir gelecek arasında bir köprü kuruyoruz. Zamanın ruhu ile günümüz arasındaki etkileşim kesinlikle büyüleyici” sözleriyle aracı tanımlıyor.
200 km menzil sunuyor
Yeni Manta GSe’nin 31 kWsa kapasiteli lityum iyon bataryası, her zaman mümkün olan en iyi tutuş ve düşük ağırlık merkezi için bagajda mümkün olduğunca ileriye yerleştirildi. ElektroMOD dönüşümünün ardından Manta, yaklaşık 1.137 kg ağırlığa ulaştı. Bu, orijinal Manta A’dan 175 kg daha fazla bir kütle gövde ağırlığı anlamına gelse de normal sürüş koşullarında araç 200 km’lik menzile ulaşabiliyor. Corsa-e ve Mokka-e modellerinde olduğu gibi elektrikli Manta, enerji geri kazanım özelliklerini de bünyesinde barındıyor. Konsolda bulunan düğme yardımıyla aktif hale gelen bu geri kazanım sayesinde daha uzun menzillere ulaşmak mümkün.
Geleneksel sürüş deneyimi
Opel, Manta GSe ElektroMOD’u geliştirirken geleneksel tasarımını koruyarak aracın sürüş deneyimini de bir üst seviyeye taşıyor. Otomobili çalıştırmak için kontak anahtarını çevirmeniz yeterli oluyor. ElektroMOD’da doğrudan sürüşe başlamak için dördüncü vitesi seçmek gerekiyor. Elektrik motorunun ürettiği maksimum güç ve tork sayesinde en yüksek vites oranında bile hareket edebilen Manta GSe, otomatik şanzımanlı bir otomobile sahipmişsiniz gibi hissettiriyor. Geleneksel sürüş ruhunu sürdürmek isteyenler de dört ileri şanzımanda birinci vites oranını tercih edip kalkış yaptıktan sonra sürüşlerine göre vites oranları arasında geçişler gerçekleştirebiliyorlar. Manta GSe ElektroMOD, canlı ve istekli bir şekilde hızlanmayı başaran bir otomobil. Opel mühendisleri, bu otomobilin son hızını elektronik olarak 150 km/s ile sınırladılar.