Nissan Otonom Sürüş Araştırma Projesi’ni Destekliyor…

®
Çok Okunanlar

T10X’te 800 bin TL’ye sıfır faiz için son gün 20 Mayıs

Togg’un sınırlı sayıda T10X için başlattığı 800 bin TL krediye %0 faiz ve 12 ay vade veya %1,99 faiz...

Honda elektrikli araçların amiral gemisi olacak 65 Milyar Dolar

HONDA, ELEKTRİKLİ ARAÇ ÇALIŞMALARINA 65 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPACAK.... Honda, karbon nötr hedefi kapsamında 2031 yılına kadar 10 trilyon yen...

Benzin 200.000 varil düşüşle 227,8 milyon varile geriledi

Enerji Bilgi İdaresi (EIA) tarafından Çarşamba günü geç saatlerde yayınlanan verilere göre, ABD ticari ham petrol stokları 10 Mayıs'ta...

Doblo Combi’de yüzde 0 faiz veya 75 bin lira nakit indirimi

Fiat, seçili modellerinde uygun koşullarda kredi kullanım imkanı ve nakit alım kampanyası başlattı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fiat, mayıs...

Nissan tarafından desteklenen ve İngiltere Hükümeti tarafından finanse edilen Otonom Sürüş Araştırma Projesi evolvAD İngiltere’de başladı.

Otonom sürüş teknolojisi, şirketin daha temiz, daha güvenli ve daha kapsayıcı bir dünya yaratma çabasını görecek uzun vadeli bir vizyon olan Nissan Ambition 2030’un temelini oluşturuyor.

 İngiltere’de otonom sürüş kabiliyetini geliştirmek ve tedarik zincirinin kitlesel olarak benimsenmesini teknik olarak desteklemek amacıyla geliştirilen evolvAD, Bağlantılı ve Otonom Araçları (CAV), kentsel yerleşim alanlarında ve kırsal bölgelerdeki yollarda test edecek.

Bu tür yollar, AD teknolojisi için kendine özgü zorluklar ortaya koyuyor. Örneğin, yerleşim alanlarında sürücüler, her iki tarafta park etmiş araçların bulunduğu tek şeritli genellikle dar yollarla ve düşük sürüş hızlarıyla karşı karşıya kalıyor. Benzer koşullar içermesine rağmen kırsal yollarda daha yüksek sürüş hızları ve yol işaretlerinin çok az olduğu veya hiç olmadığı virajlı yollar bulunuyor.

Nissan’ın teknik lider olarak yer aldığı beş sektör ortağından oluşan bir konsorsiyum tarafından yürütülen araştırma projesi, İngiltere’nin 100 milyon sterlinlik Akıllı Mobilite Fonu, Bağlantılı ve Otonom Araçlar Merkezi (CCAV) tarafından yönetiliyor ve inovasyon ajansı Innovate UK tarafından yürütülüyor.

 Projede beş ortağın uzmanlık alanları kullanılacak

evolvAD projesinde 21 ay boyunca beş ortağın (Nissan, Connected Places Catapult, Humanising Autonomy, SBD Automotive ve TRL) uzmanlık alanları kullanılacak. Proje, AD teknolojilerinin gelecekteki kitlesel dağıtımına yönelik İngiltere’de tedarik zinciri hazırlığını teknik olarak da destekleyecek. Bu, İngiltere’nin otonom sürüş kabiliyetini geliştirmek için tasarlanmış, Nissan’ın TRL ile iş birliği içinde gelişmiş AD teknolojisini yerleşim alanlarında deneme çalışması da dahil olmak üzere çeşitli odak alanlarını içeriyor.

Son Haberler

Petrol arz endişelerinin etkisiyle yükseldi

Cuma günü, dünyanın en büyük petrol tüketicileri arasındaki talep umutları ve Kanada'daki orman yangınları nedeniyle arz endişelerinin etkisiyle yükseldi. Uluslararası...

Diğer Haberler