Ferrari SF90 Spider Tanıtıldı…

®
Çok Okunanlar

OPET’in üstlendiği World Corporate Golf Challenge Türkiye 2021 Bodrum’da

Akaryakıt dağıtım sektörünün en değerli ve güçlü markası OPET, spora desteğini sürdürüyor. OPET’in ana sponsorluğunu üstlendiği World Corporate Golf...

Araç Kiralama Depozitosu Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Araç kiralama hizmetleri, seyahat planlarını gerçekleştirmenin kolay ve esnek bir yoludur. Fakat bu hizmetten yararlanabilmek için birtakım şartların yerine...

Brisa’ya bir ödül de Güven’den

Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik sektörü lideri Brisa, 40 yıla yakın deneyimiyle treyler ve üstyapı makineleri üreten Güven...

Mustang Shelby GT500: En Güçlü Ford…

Detroit otomobil fuarında gösterime sunulan Ford Mustang Shelby GT500 çok daha iyi bir karoser yapısı ile karşımıza çıktı. Rakipleri Chevrolet...

Ferrari SF90 Spider: Tüm Zamanların En Hızlı Üstü Açık Otomobili…. 

Ferrari’nin ilk seri üretim PHEV (Plug-in Hibrit Elektrikli Araç) üstü açılabilen modeli SF90 Spider tanıtıldı. SF90 Spider, sadece Ferrari ürün yelpazesinde değil, spor otomobil dünyasında da performans ve teknoloji kulvarlarında yeni standartlar ortaya koyuyor…

Ferrari tarihindeki ilk seri üretim üstü açılabilen Plug-in Hibrit Elektrikli Araç modeli SF90 Spider tanıtıldı. SF90 Spider, Ferrari’nin ilk seri üretim PHEV (Plug-in Hibrit Elektrikli Araç) ve aynı zamanda dört tekerlekten çekişli ilk spor otomobil modeli olan SF90 Stradale ile aynı performans özelliklerine sahip olmakla birlikte Ferrari imzalı açılır tavan mimarisiyle keyifli ve çok yönlü bir sürüş sunuyor. SF90 Spider, Ferrari’nin RHT (Açılır Hard Top) mimarisinin en yeni versiyonu olarak da öne çıkıyor. Kompakt ve kullanışlı RHT tavanı, kapatıldığında optimum ses yalıtımını garanti ediyor ve diğer Ferrari modellerinde olduğu gibi yüksek hızlarda tüm dış etkenlerden etkili koruma ve konfor sağlıyor. Otomobilin sade ve hafif yapısıyla dikkat çeken tavanı, yalnızca 14 saniyede açılıp kapanabiliyor ve hareket halindeyken de devreye girebiliyor. İlk olarak 2011 yılında 458 Spider modelinde kullanılan ve aradan geçen yıllarda sürekli olarak geliştirilen RHT tavan sistemi, geleneksel bir sistemine göre 40 kg daha hafif olmasıyla da farkını ortaya koyuyor. SF90 Spider’ın ayarlanabilir elektrikli arka camı, otomobilin üzeri açık olduğunda, yüksek hızlarda bile mükemmel yolcu konforunu garanti ediyor.

SF90 Stradale’de olduğu gibi SF90 Spider da Ferrari’nin sahip olduğu tüm bilgi birikimi ve deneyimi yansıtıyor. SF90 Spider’da otomobilin pist yeteneklerini uçlara çıkarmak isteyenlere yönelik ek bir opsiyonel paket de sunuluyor. Böylelikle SF90 Spider, Assetto Fiorano donanım paketi ile standart bir otomobilden ayrışıyor. Özel donanım paketi, GT yarışlarından aktarılan Multimatic amortisörler de kapsamlı bir modifikasyonu beraberinde getiriyor. Asetto Fiorano’da yer alan diğer özellikler arasında kullanılan karbon ve titanyum gibi ekstra hafif malzemeler, SF90 Spider’in ağırlığını 21 kg düşürerek ağırlık tasarrufu sağlıyor. Yine Assetto Fiorano çerçevesinde Michelin Pilot Sport Cup2 pist lastikleri de donanım kapsamında yer alıyor. Assetto Fiorano donanmı ile otomobilin yarış kabiliyetlerini daha da vurgulayan iki renk tonlu boya opsiyonu da sunuluyor.

Ferari tarihindeki en güçlü V8 motor, kusursuz sürüş dinamikleri

Ferrari SF90 Spider, Ferrari’nin üstü açılır modellerinde bir ilk olarak, içten yanmalı motor ile RAC-e (elektronik viraj alma düzenleyicisi) sisteminin de içinde yer aldığı iki elektrikli motor ve arkada Formula 1 inovasyonu olan MGUK’un  (Motor jeneratör ünitesi) entegre çalıştığı plug-in hybrid mimarisine sahip.SF90 Spider’ın V8 silindirli turbo beslemeli motoru 780 HP’lik gücü ile diğer V8 turbo beslemeli motorlardan 60 beygir daha fazla güç ürerek Ferari tarihindeki en güçlü V8 motoru olma özelliğini taşıyor.

İçten yanmalı motor ve elektrik motorları arasındaki sinerji, otomobilin maksimum 1000 beygirüretmesine ve sadece Ferrari yol otomobillerinin değil, aynı zamanda kategorisinin en üst seviyesine yerleşmesini sağlıyor. RAC-e, tork dağılımını yöneterek üst limitlerdeki sürüş dinamiklerini daha kontrollü hale getiriyor. Direksiyon başında benzersiz bir sürüş deneyimi için, Manettino üzerindeki 4 farklı sürüş modundan (e-drive, hybrid, performance, qualify) biri seçilebiliyor. AWD özelliğine sahip olan SF90 Spider, 0-100 km/s hızlanmasını sadece 2.5 saniyede, 0-200 km/s hızlanmasını ise 7 saniyede tamamlıyor.

Etkileyici Tasarım ve İç Mekan

SF90 Spider’ın dış formu tasarlanırken; SF90 Stradale’nin geliştirilmesini etkileyen aynı ilkeden esinlenildi. Hem otomobilin yarış kabiliyetleri hem de seri üretim süper konseptini ifade eden fütüristik, yenilikçi bir tasarım anlayışıyla geliştirildi. SF90 Spider’ın tavanı açıldığında SF90 Stradale ile benzer ayırt edici tasarımı daha da belirginleşiyor. Otomobilin RHT tavanı, B sütunlarıyla sorunsuzca entegre olabilmesi için şekillendirildi ve böylece orijinal tasarım teması da korundu. Tüm Ferrari “spider” modellerine özgü yolcu koltuk başlıklarının arka kısmında yer alan destekler SF90 Spider ile uyumlu bir şekilde bütünleştirildi. Otomobilin tavanı 20 mm alçaltıldı ve A sütunları daha ince bir formda şekillendi. Eş zamanlı olarak da ön cam daha eğimli bir hale getirildi.

SF90 Stradale’nin ön yüzünde de agresif karakterini vurgulayan çok belirgin bir profil tasarlandı. Otomobilin ön farları ortaya hava girişlerine kadar uzanan C formuna sahip yenilikçi görünüm kazandı. Ferrari için bir başka ilk olarak SF90 Stradale’da aktif huzme kontrolü sayesinde her koşulda etkin bir aydınlatma sağlayan matrix LED far teknolojisi kullanıldı. Arkada ise egzoz çıkışları yüksekte konumlandırıldı. Heybetli difüzör ise egzoz seviyesine iyice yukarıya kadar yükseltildi. Güç aktarma organları eskiden olduğundan daha da alçakta konumlandırıldığından tasarımcılar otomobilin arka kısmını alçaltma fırsatı da buldu. Daha önceki “berlinetta” tasarım felsefelerinden farklı olarak, SF90 Spider’da Ferrari’nin ikonik yuvarlak formlu stop lambaları da radikal bir değişime uğradı. Yine yuvarlak ancak daha yatay bir forma sahip olan stop lambaları aynı zamanda otomobilin arka kısmının yüksekliğini vurgular hale geldi.

SF90 Spider’ın iç mekanında, ağırlıklı olarak dijital tasarlanan göstergeler ve ekranlara yer verildi. Bu gösterge ve ekranla, otomobilin çalışmadığı zamanlarda tamamen karararak kabine oldukça minimalist bir görünüm vermesi sağlandı. Direksiyon simidine konumlandırılmış Engine Start (motor çalıştırma) düğmesine basıldığında kabin aydınlanırken, tüm dijital parçalar da aşamalı olarak çalışmaya başlıyor. Merkezi gösterge paneli, verileri görmeyi kolaylaştırmak ve kabini saran etkiyi vurgulamak için kavisli olan tek bir 16″ HD ekrandan oluşuyor. 16 inçlik, kavisli HD ekranıyla otomotiv dünyasında bir ilk olan bu  panel, istenirse direksiyon üzerinden dokunmatik ekran kullanılarak kişiselleştirilebiliyor. Ekranda görünen büyük dairesel devir sayacı ve etrafındaki batarya şarj göstergesi ise ilk bakışta dikkat çekiyor. Ekranın büyük boyutu, tüm kontrolün direksiyondan sağlanması kolaylaştırıyor ve ekranın kişiselleştirmesindeki yüksek esneklik seviyesini gösteriyor. Göz hizasındaki gösterge sayesinde temel bilgiler, ön camın bir bölümüne yansıtılabiliyor. Pistlerden ilham alınan “gözler yolda-eller direksiyonda” felsefesi SF90 Spider’da da iç mekân tasarımı ve konsol mimarisini şekillendirmede önemli bir rol üstleniyor. Bir diğer önemli inovasyon ise direksiyonda gerçekleştiriliyor. Direksiyonun üzerinde bulunan dokunmatik yüzey sayesinde sürücü ellerini direksiyondan ayırmadan araç özelliklerine erişebiliyor.

SF90 Spider’ın direksiyonu, yarış dünyasından getirilen bu transferi tamamlıyor ve sürücünün ellerini direksiyondan kaldırmadan otomobilin neredeyse her özelliğini kontrol etmesine imkan veriyor. Direksiyonda geleneksel kontroller arasında artık ikonik hale gelmiş markanın tüm otomobillerinin bir parçası olan Manettino, far kontrolü, cam silecekleri ve yön sinyalleri yer alıyor. Direksiyonun sağ çubuğundaki pad, sürücünün merkezi gösterge panelinde gezinmesini sağlarken; sesli kontrol ve seyir kontrol özellikleri gibi yeni dokunmatik kontroller de bulunuyor. Merkezin sol alt kısmında ise sürücünün güç ünitesi modunu seçtiği dört düğme yer alıyor. Önceki modellerde yer alan F1 bölmesi orta konsoldan kaldırılarak, modern bir yaklaşımla Ferrari’nin vites kolu bölmesine konumlandırılıyor. Yeni bölmede vites kolu alanı, otomatik şanzımana uygun olarak dijital şekilde yer alıyor. Orta konsolun alt kısmında ise kaputun üzerindeki Ferrari ambleminin replikası olan yeni kontak anahtarının konacağı bölme bulunuyor. SF90 Spider, tamamen anahtarsız modda çalışıyor.

Dünya Genelinde Geçerli 7 Yıllık Bakım ve Premium Servis Hizmeti

Ferrari’nin benzersiz kalite standartları ve müşteri hizmetlerine giderek daha fazla odaklanması, SF90 Spider ile sunulan genişletilmiş yedi yıllık bakım programıyla destekleniyor. Bütün ürün gamı için geçerli olan özel program, Ferrari markalı bir otomobilin, ilk yedi yılındaki tüm periyodik bakımlarını kapsıyor. Program aynı zamanda müşterilerin otomobillerini yıllar boyunca en iyi  performans ve güvenlik seviyesinde tutulması için ayrıcalıklı bir hizmet olarak da dikkat çekiyor. İkinci el Ferrari sahipleri için de geçerliliği olan bu çok özel hizmet, yıllar geçse bile sorunsuz kullanım için eşsiz bir deneyime destek veriyor.

 

SF90 Spider – Teknik Özellikler

İçten Yanmalı Motor

Tip                                                      V8 – 90° – turbo – kuru karterli

Toplam hacim                                     3990 cc

Silindir çapı ve strok                           88 mm x 82 mm

Maks. güç çıkışı*                                7500 dev/dk’da 780 bg

Maks. tork                                          6000 dev/dk’da 800 Nm

Maks. motor hızı                                8000 dev/dk

Sıkıştırma oranı                                              9.4:1

 

Elektrikli Motorlar   

eDrive maks. güç çıkışı                                  1 62 kW

eDrive maks. sürüş mesafesi              25 km

Batarya kapasitesi                               7,9 kWh

 

 

 

Boyutlar Ve Ağırlık  

Uzunluk                                             4704 mm

Genişlik                                              1973 mm

Yükseklik                                           1191 mm

Dingil mesafesi                                  2649 mm

Ön iz genişliği                                     1679 mm

Arka iz genişliği                                  1652 mm

Boş ağırlık**                                      1670 kg

Boş ağırlık/güç                                   1,67 kg/bg

Ağırlık dağılımı                                   %45 ön/%55 arka

Bagaj kapasitesi                                  74 litre

Yakıt deposu kapasitesi                       68 litre (11 rezerv)

 

Lastikler Ve Jantlar 

Ön                                          255/35ZR20J9.5

Arka                                       315/30 ZR20J11.5

Frenler

Ön                                          398x223x38 mm

Arka                                       360 x 233 x 32 mm

 

Vites Kutusu

  • F1 sekiz vites çift kavramalı vites kutusu, AWD, elektrikli ön aks
  • Elektronik kontroller: eSSC: E4WD (eTC, e-Diff3), SCME-Frs, FDE 2.0, EPS; enerji geri kazanımı özelliğine sahip yüksek performanslı ABS/EBD

Performans               

Maks. kombine güç çıkışı*** 1000bg (735 kW)

0-100 km/h                             2,5 sn

0-200 km/h                             7,0 sn

100-0 km/h                             < 29,5 m

Azami hız                               340 km/sa

Yakıt Tüketimi Ve Co2 Emisyonları

* 98 oktan yakıt ile

** Opsiyonel içerik ile

*** eManettino Qualify  mod

Diğer Haberler

Volvo XC90 Danimarka ile İsveç arasında yapılan bir test sürüşünde

Volvo XC90, amiral gemisi SUV için konfor ve teknoloji... Büyük SUV Volvo XC90 üçüncü nesline ulaşıyor ve Çinli Geely grubuna ait İskandinav markasının tipik DNA'sını...

Petrol fiyatları pazartesi günü düşüş kaydetti

Petrol fiyatları, Orta Doğu'da ateşkes görüşmelerinin olumlu sonuçlanabileceği beklentileri ve dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin'de ekonomik yavaşlamaya işaret eden verilerle pazartesi günü düşüş...

Petrol Ofisi Grubu CEO’su Mehmet Abbasoğlu

Petrol Ofisi Grubu CEO'su Mehmet Abbasoğlu, 14. Türkiye Enerji Zirvesi açılışında konuştu.. Türkiye enerji sektörünün en önemli buluşma noktalarından biri olan Türkiye Enerji Zirvesi, Petrol...

Nissan Türkiye’ye yeni satış direktörü

2016 yılından bu yana Nissan Türkiye çatısı altında farklı görevler üstlenen ve son olarak Nissan Türkiye Satış Planlama Müdürü olarak görev yapan Yiğit Boztürk...

Kış mevsiminde akü arızaları yüzde 170 artıyor

Kış mevsiminin zorlu koşullarına sürücüler araçlarını hazırlamaya başladı. Kış lastiği ve antifriz kontrolü kadar listede en önemli maddelerden biri de akü bakımı. Dünyanın enerji...

Zorunluluk için değil zor durumlar için: Kışın Kış Lastiği

Aniden bastıran kar, 7 derecenin altına düşen sıcaklıklar... Kış, tüm zorluklarıyla kapımızda! 1 Aralık 2024'te başlayacak Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması ise güvenli sürüşe büyük bir katkı...

Petlas’tan Yeni Nesil Otobüs Lastiği

Petlas’tan Yeni Nesil Otobüs Lastiği:  Coach, Zorlu Yol Şartlarında Üstün Direnç Sağlıyor AKO Grup bünyesinde faaliyet gösteren Petlas, yeni nesil otobüs lastikleri RH ve SH...