bp Türkiye, en temel değerlerinden emniyet ve güvenliğe verdiği önem ile istasyonlardaki emniyetli operasyonun yolda da devamlılığı adına yenilikçi çalışmalara imza atıyor. bp Türkiye, pandeminin etkisinin azalması ile seyahatlerin artması, mevcutta uygulanan defansif sürüş, yorgunlukla mücadele ile uykusuzluk ve aracın kullanım esnasında kaymasının önlenmesi eğitimlerine ek, iş seyahatlerinde ve özel yaşamlarındaki araç kullanımlarında farkındalıklarını artırmak, bilgilerini tazelemek ve aktivitelerle eğlenceli zaman geçirebilmek için çalışanlarına 8-9 Haziran tarihlerinde merkez ofisinde ve çevrimiçi de dahil olunabilen yol güvenliği festivali düzenlendi.
Festival kapsamında yol güvenliği eğitim ve danışmanı uzmanlar tarafından verilen eğitimlerde bp Türkiye ve Castrol çalışanları, bp merkez ofis otopark alanına kurulan farkındalık, devrilme ve reaksiyon simülatörleri ile pek çok farklı uygulamayı deneyimleme fırsatı buldu.
Festivalin ilk gününde katılımcılara devrilme simülatörü ile sürücü ve yolcularda emniyet kemeri kullanımının önemi ile araç içinde sabitlenmeyen malzemelerin olası bir kaza anında verebileceği zararlar anlatılırken, reaksiyon simülatörü ise aniden önlerine çıkan bir engele verdikleri tepki süreleri ile durma zamanları ölçümlenerek takip mesafesinin önemini vurgulandı. Festivalin ikinci gününde otopark alanındaki aktivitelerde katılımcılara çarpışma simülatörü ve Formula 1 araç kullanımı imkânı sunulurken saatte 5 km gibi düşük hızda dahi çarpışmaların nasıl etkili olduğu gösterildi. İstanbulPark pist simülasyonunun yer aldığı Formula 1 aracı kullanımında ise katılımcılar eğlenceli dakikalar yaşadı.
Festivaldeki Yol Güvenliği Sohbet etkinliği; bp SEÇ-G takımı yol güvenliği uzmanları, uluslararası yol ve sürüş güvenliği uzmanı ve bp yakıtlarını taşıyan kadın tanker operatörleri katılımı ile gerçekleştirildi. Ofiste bulunanların yerinde, dileyenlerin çevrimiçi olarak takip ettiği interaktif etkinlikte; kadın tanker operatörleri bp’de çalışmaya başlama hikayelerini, almış oldukları eğitimleri, trafikte tehlikeli madde taşıyan araç kullanımı ve binek araç sürücülerinin dikkat etmesi gerekenleri katılımcılarla etkileşim içerisinde paylaştılar. Yol güvenliği uzmanları ise trafikte insan faktörünün önemi, yeni yasal hız limitleri ve sürücülerin bu noktada dikkat etmesi gereken konular hakkında eğitici bilgiler paylaştı. Ofis içerisindeki özel odalarda her iki günde seanslar halinde farkındalık eğitimleri ve senaryolu oyunlar gerçekleştirildi. Alkol ve yorgunluk gözlüğü kullanımı ile araç başına alkollü veya yorgunken geçilmesi halinde sürüş sırasında yaşanabilecek olumsuzluklar aktarıldı. Üzerine harita işlenmiş olan halı oyunu sayesinde de farklı hızlarda karşılaşılan senaryolarda katılımcılara almaları gereken aksiyonlar ve şehir içi trafik kurallarına uymanın önemi aktarıldı. Benzer şekilde çarkıfelek oyunu ile yol emniyeti ile ilgili farklı konularda soru-cevap şeklinde bilgilendirmeler yapıldı. Kafalık kullanım eğitimi ile doğru şekilde ayarlanan koltuk kafalığının olası kazalarda hayati önem içerdiğinden bahsedildi. İkinci günün sonunda çevrimiçi olarak gerçekleştirilen farkındalık sunumunda yaz döneminin gelmesiyle artacak şehirler arası trafikte alınması gereken önlemler, lastik basınç ayarları, karanlık saatlerde, olumsuz hava ve yol koşullarında defansif araç sürmenin önemi anlatılırken sunumun sonunda düzenlenen ödüllü yarışmada ilk üçe giren katılımcılar hediye çekleri kazandılar.