Kia, 7 yeni platform tabanlı EV modelini piyasaya sürecek

®
Çok Okunanlar

Volvo Car Turkey’nin yeni Genel Müdürü Alican Emiroğlu oldu

2020’den bu yana Volvo Car Turkey’nin Genel Müdürü olan Magnus Boman’ın ardından koltuğunu devralacak isim belli oldu. Uzun yıllar...

Yeni Sayımız Yayınlandı…

2024 Mayıs sayımız dergilik sitemizde online olarak yayına alınmıştır. Yeni sayımızı online olarak tüm cihazlardan ipad, iphone, android, apple,...

Araba Lastiklerinin Püf Noktaları: Doğru Seçimden Bakıma Kadar Her Şey

Araba lastikleri, bir aracın performansı ve güvenliği üzerinde belirleyici bir rol oynar. Doğru lastik seçimi, her sürücünün bilmesi gereken...

Atlas Copco Genel Müdürü Bilge Acarkan…

Atlas Copco Endüstriyel Teknik, 2023 yılında grup olarak belirlenen bilime dayalı sürdürülebilirlik hedeflerini inovasyon ve teknolojiyle güçlendirerek hızlandırdı. 2030’a kadar...
Güney Kore’nin en büyük ikinci otomobil üreticisi olan Kia Corp., Cuma günü yaptığı açıklamada, büyüyen elektrikli araç pazarından pay almak için 2027 yılına kadar yedi tamamen elektrikli modeli piyasaya süreceğini söyledi.
Kia, şirketin yaptığı açıklamada, ilk çeyrekte elektrik-küresel modüler platform (E-GMP) adı verilen yeni bir EV platformuna dayanan saf elektrikli crossover modelini piyasaya süreceğini söyledi.
Proje adı “CV” olan yeni araç, Kia’nın yeni logosunu taşıyan ilk global model olacak. Ayrıca, 500 kilometreden fazla elektrikli sürüş mesafesi ve 20 dakikanın altında yüksek hızlı şarj süresi sağlayan bir batarya ile birlikte geliyor.
Kia ayrıca önümüzdeki yedi yıl boyunca yeni EV platformunu temel alan sedanlar, spor hizmet araçları ve çok amaçlı araçlar sunmayı planlıyor.
KIA Güçlendirilmiş EV serisiyle, 2025’e kadar küresel pille çalışan EV pazarı ve 2026’ya kadar 500.000 adet küresel yıllık satış hedefliyor.
Kia, kısa süre önce kurumsal adını Kia Motors Corp.’tan Kia Corp. olarak değiştirerek markanın geleneksel üretim odaklı iş modelinden ayrıldığına işaret etti. Ayrıca marka sloganını da değiştirerek “İlham veren Hareket” olarak belirledi. 
Kia Başkanı Song Ho-sung 15.01.2021 Cuma günü, “Geleneksel üretim odaklı iş modelimizden uzaklaşıyoruz ve müşteri ihtiyaçlarını karşılayan yenilikçi mobilite ürünleri ve hizmetleri yaratarak yeni ve gelişen iş alanlarına doğru genişliyoruz” dedi.
Şirketin küresel marka ve müşteri deneyimi bölümünden sorumlu Kia Kıdemli Başkan Yardımcısı Artur Martins, “Hareket her zaman markamızın kalbinde yer aldı ve insanları işimizin merkezinde hareket ettirdi. Hareket insanlığın sürekli ilerlemesine, gelişmesine ve gelişmesine yardımcı oluyor Bu nedenle Kia’da hareketin fikirlere ilham verdiğine inanıyoruz. ” dedi.
Güney Kore – Özgür Sunay
Son Haberler

Mercedes-Benz’in 210 milyon TL’lik yatırım

Mercedes-Benz Otomotiv, Gebze’de kurduğu ve tüm Türkiye’deki acentelere parça tedariği sağlayacağı yeni Parça Lojistik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. 15 bin...

Diğer Haberler