Volkswagen şimdi ID.CODE hikayesinin geri kalanını anlatıyor. 2024’te Pekin’de sunulan konsept otomobil, tasarım, yenilikler ve müşteri faydası açısından rotayı belirledi. Bunun üzerine marka, şimdi Çinli ortak girişim ortaklarıyla birlikte Auto Shanghai’da üç yeni konsept otomobili tanıtıyor. ID. AURA (FAW-Volkswagen’den), ID. ERA (SAIC VOLKSWAGEN’den) ve ID. EVO (Volkswagen Anhui’den), yeni nesil akıllı elektrikli araçların temsilcisi ve önümüzdeki yıllar için ürün stratejisinin bir önizlemesini sunuyor. Volkswagen, 2027’nin sonuna kadar Çin pazarının ilgili segmentlerinde 30’dan fazla yeni model (20 NEV dahil) çıkarmayı planlıyor. Bunlara, tasarımı ve teknolojileri özellikle Çinli müşterilerin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış olan, şu anda Şanghay’da sunulan konsept otomobillerin üretim versiyonları da dahil olacak.
Volkswagen markasının CEO’su Thomas Schäfer, “Üç konsept araç, ‘Çin’de, Çin İçin’ stratejimizin görünür sonucudur. Bu nedenle Çin’deki yabancı otomobil üreticileri arasında ilk sırada yerimizi korumak için gerekli tüm hazırlıkları yaptık” dedi.

Salı akşamı Çin saatiyle düzenlenen Volkswagen Grup Gecesi’nde ID. AURA, ID. ERA ve ID. EVO ilk kez halka tanıtıldı. Konsept otomobiller, diğer birçok Volkswagen modeliyle birlikte Mayıs başına kadar Auto Shanghai’da sergilenecek. Üç otomobil yeni enerji araçları (NEV) grubuna ait. Çin’de bu kategoriye tamamen elektrikli araçlar ve ayrıca plug-in hibrit ve menzil uzatıcı tahrikli modeller de dahil.
Şanghay’da sunulan konsept otomobillerin tüm üretim versiyonları, yüksek oranda otonom sürüş için AI tabanlı sistemlerle donatılacak. Araçlar böylece gelecek yıl kadar erken bir tarihte Seviye 2++’a ulaşabilir, bu da otomobillerin belirli durumlarda sürücünün gözetiminde tamamen otonom bir şekilde (sollama ve dönüş manevraları ve bağımsız olarak trafiğe katılma dahil) gidebileceği anlamına geliyor.



















































































