spot_img

Volkswagen, Marco Schubert’i Kuzey Amerika Bölgesi’nin Global Sorumlusu Atadı

Çok Okunanlar
Volkswagen Group, 1 Ekim 2026 itibarıyla yürürlüğe girecek kapsamlı stratejik ve operasyonel yeniden yapılanma kapsamında küresel yönetim yapısını yeniden şekillendirdi. Yeni organizasyonla birlikte Marco Schubert, Kuzey Amerika Bölgesi’nin global sorumluluğuna getirilirken; Martin Sander Audi’nin satış ve pazarlama faaliyetlerinin başına geçti. Martin Jahn ise Volkswagen markasında satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerden sorumlu yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.
Yeniden yapılanmayla Volkswagen Group, küresel operasyonlarının coğrafi ve ticari yapılanmasını yeniden düzenlerken, özellikle Kuzey Amerika pazarına yönelik stratejik odağını güçlendirmeyi hedefliyor.
Kuzey Amerika’nın Başına Marco Schubert
Yeni yapılanmanın merkezinde Marco Schubert bulunuyor.
Schubert, Volkswagen Group’un Genişletilmiş İcra Komitesi’ne (Extended Executive Committee) katılırken, Kuzey Amerika Bölgesi’nin tüm sorumluluğunu üstlenecek.
Otomotiv sektöründe 25 yılı aşkın uluslararası deneyime sahip olan Schubert, bugüne kadar Audi’nin satış ve pazarlama faaliyetlerinin başında bulunuyordu.
Yeni göreviyle birlikte Audi’deki görevinden ayrılacak olan Schubert, Volkswagen Group’un önemli ancak aynı zamanda oldukça rekabetçi ve karmaşık pazarlardan biri olarak gördüğü Kuzey Amerika’daki stratejik yapılanmasına liderlik edecek.
Nürtingen-Geislingen Üniversitesi’nde Otomotiv Ekonomisi eğitimi alan Schubert, kariyeri boyunca Çin ve Avrupa başta olmak üzere farklı pazarlarda yöneticilik görevleri üstlendi. Ayrıca Porsche ve Škoda’nın ticari operasyonlarında da önemli sorumluluklar aldı.
Audi’de Martin Sander Dönemi
Schubert’in Audi’deki görevi ise Martin Sander tarafından devralınacak.
Sander, Audi’nin yönetim kurulunda Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak. Aynı zamanda Volkswagen Group’un Genişletilmiş İcra Komitesi’ne katılacak.
Sander, Audi’deki yeni göreviyle birlikte Ingolstadt merkezli markaya geri dönmüş olacak.
Yönetici, daha önce Ford’un Avrupa operasyonlarının başında görev yaptı. Son iki yıldır ise Volkswagen markasında ticari operasyonlardan sorumlu olarak görev yürütüyordu.
Volkswagen Markasının Ticari Operasyonları Martin Jahn’a Emanet
Volkswagen markasının satış, pazarlama ve satış sonrası faaliyetleri ise Martin Jahn tarafından yönetilecek.
Jahn, Volkswagen markasında satış, pazarlama ve satış sonrası hizmetlerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapacak.
2021 yılından bu yana Škoda Auto’nun ticari operasyonlarının başında bulunan Jahn, daha önce Volkswagen Group bünyesinde Wolfsburg’un yanı sıra Rusya ve Çin’de de önemli yönetim görevleri üstlendi.
Yeni yapılanmayla birlikte Volkswagen Group, markalar ve bölgeler arasındaki yönetim sorumluluklarını yeniden dağıtırken, özellikle Kuzey Amerika’daki büyüme potansiyelini daha güçlü şekilde değerlendirmeyi amaçlıyor.
Yeni Organizasyon 1 Ekim’de Başlıyor
Volkswagen Group’un kapsamlı yönetim değişiklikleri 1 Ekim 2026 itibarıyla yürürlüğe girecek.
Üst düzey atamalar, grubun maliyetleri kontrol altına alma, operasyonel verimliliği artırma ve önemli küresel pazarlardaki rekabet gücünü yükseltme hedefleri doğrultusunda yürüttüğü daha geniş kapsamlı dönüşümün bir parçası olarak öne çıkıyor.
spot_img
Ford Kampanya Banner
spot_img

Peugeot, Venedik Film Festivali’nde: Kırmızı Halıda Zarafet ve Duygu

Venedik Film Festivali'nin 83. edisyonu, sinema dünyasının yanı sıra Peugeot'nun da dikkat çekici bir organizasyonla yer aldığı etkinliklerden biri...