spot_img

Hamilton Emeklilik İddiası: Silverstone’da Veda mı Geliyor?

Çok Okunanlar
Formula 1 dünyasında Lewis Hamilton’ın geleceği yeniden tartışma konusu oldu. Yedi kez dünya şampiyonu olan Britanyalı pilotun, sezon sonunda emeklilik kararı alabileceği ve olası açıklamanın Silverstone’da yapılabileceği yönündeki iddia, uluslararası basında geniş yankı uyandırdı.
Formula 1’in en deneyimli isimleri arasında yer alan Fernando Alonso (44) ve Lewis Hamilton’ın kariyerlerinin son dönemine yaklaşması, padokta olası emeklilik senaryolarını gündeme taşıdı. Tartışmaların fitilini ise Hollandalı gazeteci Louis Dekker’in NOS-F1 podcast’inde yaptığı açıklamalar ateşledi.

F1 GP Miami 2026: Lewis Hamilton (Scuderia Ferrari) - Foto: Getty Images

Dekker, Ferrari’nin performansını eleştirerek Hamilton’ın sezon sonunda Silverstone’da emekliliğini açıklayabileceğini öne sürdü. Benzer bir değerlendirme ise Jeroen Bleekemolen’den geldi. Bleekemolen, “Kararını vermiş olabilir” ifadelerini kullanarak iddiaları güçlendirdi.
Hamilton, kariyeri boyunca McLaren, Mercedes ve Ferrari gibi Formula 1’in en büyük takımlarında yarıştı ve iki farklı ekipte dünya şampiyonluğu elde etti. Ancak Ferrari macerası, şimdilik beklentilerin gerisinde kaldı. İtalyan ekibiyle çıktığı yarışlarda henüz galibiyet alamayan Hamilton’ın son zaferi, 28 Temmuz 2024’te Mercedes ile Belçika Grand Prix’sinde gelmişti.
Ferrari’deki ilk döneminde beklenen başarıyı yakalayamayan Britanyalı pilot, 2026 sezonunun başında beşinci sırada yer alarak hâlâ rekabetçi bir performans sergilese de şampiyonluk hedefinden uzak bir tablo çiziyor.
Tüm bu iddialara rağmen Hamilton’ın geleceği tamamen netleşmiş değil. İngiliz pilotun, Ferrari’nin gelecek sezon için rekabetçi bir araç üretme potansiyeline inanması halinde kariyerine devam edebileceği değerlendiriliyor. Bu senaryo, Hamilton’ın Formula 1 tarihinin en büyük isimlerinden biri olarak sekizinci dünya şampiyonluğu hedefini sürdürmesini mümkün kılabilir.
spot_img

Maria Grazia Davino, Ekim Ayında Ford Avrupa’nın Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Olacak

Daha önce BYD Europe’da Bölge Direktörü olarak görev yapan ve Stellantis ile Lamborghini’de önemli üst düzey pozisyonlar üstlenen Maria...