82,03 dolardan işlem gördü…

®
Çok Okunanlar

T10X’te 800 bin TL’ye sıfır faiz için son gün 20 Mayıs

Togg’un sınırlı sayıda T10X için başlattığı 800 bin TL krediye %0 faiz ve 12 ay vade veya %1,99 faiz...

Doblo Combi’de yüzde 0 faiz veya 75 bin lira nakit indirimi

Fiat, seçili modellerinde uygun koşullarda kredi kullanım imkanı ve nakit alım kampanyası başlattı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Fiat, mayıs...

OMODA, Dünya Gençliğinin SUV’da Yeni Modası Oldu

OMODA Üretim Kalitesi ve Teknolojisiyle Avrupalı Kullanıcıların da Güvenini Kazandı! Çinli SUV markası OMODA, sektördeki yükselişini hızla sürdürüyor. Yenilikçi tarzı ve...

Opel Yeni SUV Modeli Frontera’yı İstanbul’da Dünyaya Tanıttı

Opel’in Yeni SUV Modeli Frontera, Yenilikçi Özellikleri ve Yüksek Konforuyla Markaya Yeni Kullanıcılar Kazandıracak!  Alman otomotiv üreticisi Opel, her ihtiyaca...

Petrol fiyatları, Orta Doğu’daki gerginliğin azalmasıyla yaklaşık bir ayın en düşük seviyelerine geriledikten sonra, yatırımcıların kâr alımları ve önümüzdeki aylarda piyasalarda sıkı bir arz-talep dengesi beklentileriyle Salı günü yükseldi.

Uluslararası gösterge Brent ham petrolü, yerel saatle 10.14’te (0714 GMT) varil başına 87.15 dolardan işlem gördü ve bir önceki işlem seansında varil başına 87 dolarlık kapanış fiyatına göre %0.15 arttı.

Amerikan göstergesi West Texas Intermediate (WTI), varil başına 81,9 dolardan kapanan bir önceki seansa göre %0,16 artışla varil başına 82,03 dolardan işlem gördü.

Yatırımcılar, yaklaşan sürüş sezonunun artan talebi teşvik etmesi beklendiğinden, önümüzdeki aylarda arz-talep dengesinin sıkılaşacağını öngörüyor. Potansiyel olarak daha sıkı arz beklentisi, fiyatlar üzerinde yukarı yönlü baskı oluşturuyor.

Günde yaklaşık 600.000 varil ihracat kapasitesine sahip Venezuela’ya yönelik yenilenen ABD yaptırımları da arz endişelerini artırdı.

Bununla birlikte, küresel ekonomik endişeler, dünyanın en büyük petrol tüketicisi olan ABD ham petrol stoklarındaki büyük artış ve Fed’in güçlü bir dolara yol açan şahin duruşu, petrol fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturmaya devam ediyor.

Firdevs Yüksel

Son Haberler

Petrol arz endişelerinin etkisiyle yükseldi

Cuma günü, dünyanın en büyük petrol tüketicileri arasındaki talep umutları ve Kanada'daki orman yangınları nedeniyle arz endişelerinin etkisiyle yükseldi. Uluslararası...

Diğer Haberler