Alman otomobil üreticileri üretime devam edecek

®
Çok Okunanlar

Opel Istanbul’da Frontera’yı uluslararası medya temsilcilerine tanıtacak

Birbirinden iddialı modelleriyle geleceğin teknolojisini bugüne taşıyan Opel, cesur ve yalın tasarım felsefesinin yeni ve sağlam bir yorumu olarak öne...

Petrol arz endişelerinin etkisiyle yükseldi

Cuma günü, dünyanın en büyük petrol tüketicileri arasındaki talep umutları ve Kanada'daki orman yangınları nedeniyle arz endişelerinin etkisiyle yükseldi. Uluslararası...

Vosmer Otomotiv 6. İzmir Çocuk Çikolata ve Tatlı Festivali’nin Ana Sponsoru

Hizmette mükemmellik anlayışıyla otomotiv sektörünün önde gelen temsilcilerinden olan Vosmer Otomotiv, İzmirli yenilikçi, dinamik ve güvenilir bir marka olarak,...

OMODA, Dünya Gençliğinin SUV’da Yeni Modası Oldu

OMODA Üretim Kalitesi ve Teknolojisiyle Avrupalı Kullanıcıların da Güvenini Kazandı! Çinli SUV markası OMODA, sektördeki yükselişini hızla sürdürüyor. Yenilikçi tarzı ve...

Alman otomobil üreticileri Volkswagen, Mercedes-Benz önümüzdeki hafta bazı Alman fabrikalarında üretimi yeniden başlayacaktır.

Angela Merkel Çarşamba günü Almanya’nın koronavirüsle mücadelesinde “kırılgan bir ara başarı” elde ettiğini ve önümüzdeki hafta dükkanların, okulların 4 Mayıs’tan itibaren kısmen yeniden açılabilir olduğunu söyledi.

İtalya ve İspanya’nın aksine, Almanya otomobil üretimini hiçbir zaman yasaklamadı, ancak yetkililer insanların hareketini kısıtladıktan ve otomobil bayilerinin kapatılmasını emrettikten sonra fabrikalar durdu.

Volkswagen, ana markası için Almanya’da Zwickau, Slovakya ve Bratislava, 20 Nisan’da otomobil üretmeye başlayacağını söyledi.

Rusya, İspanya, Portekiz ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tesisler 27 Nisan’dan itibaren Güney Afrika, Arjantin, Brezilya ve Meksika’daki fabrikaların Mayıs ayında katılmasıyla üretimi hızlandıracak.

Şirketin Çalışma Konseyi Başkanı Bernd Osterloh: “Yaklaşık 100 tedbirle Volkswagen’de enfeksiyon riskini olabildiğince düşük tutuyoruz. ” dedi. 

Çin’de, 33 tesisten 32’si üretime devam etti ve çalışanlar arasında koronavirüs enfeksiyonu rapor edilmedi.

Mercedes-Benz Daimler, Hamburg, Berlin ve Untertuerkheim’daki tesislerinin önümüzdeki hafta üretime devam edeceğini söyledi.

Üretim başlangıçta tek vardiyalı bir sistemde başlayacak, Daimler, Sindelfingen ve Bremen’deki tesislerin de üretimi artırmak için hazırlıklar yaptığını söyledi.

BMW, üretime devam etme takvimi hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığını söyledi. Nisan ayı sonuna kadar üretimi askıya aldı.

Özgür Sunay – FRANKFURT

Son Haberler

Petrol arz endişelerinin etkisiyle yükseldi

Cuma günü, dünyanın en büyük petrol tüketicileri arasındaki talep umutları ve Kanada'daki orman yangınları nedeniyle arz endişelerinin etkisiyle yükseldi. Uluslararası...

Diğer Haberler