Oyak Renault’nun Bursa’daki üretim üssünü ziyaret eden OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, Duster, Clio ve Boreal modellerinin üretim hatlarını yerinde inceleyerek OYAK HORSE’un hibrit araçlara yönelik geliştirdiği yeni nesil HR18 motoru hakkında bilgi aldı.
Oyak Renault’nun, OYAK ve Renault Group’un uzun soluklu ve stratejik ortaklığıyla hayata geçirilen Türkiye otomotiv sektörünün en güçlü iş birliği modeli olduğunu vurgulayan OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, “Bu iş birliği, Türkiye’nin üretim kabiliyetini dünya standartlarına taşıyan, yerli mühendislik gücünü küresel rekabetle buluşturan örnek bir sanayi modeli olarak öne çıkıyor” diye konuştu.

Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nı ziyaret eden OYAK Genel Müdürü Murat Yalçıntaş, Duster, Clio ve Boreal modellerinin üretim süreçleri hakkında yetkililerden detaylı bilgi aldı. Renault Group Türkiye CEO’su Lionel Jaillet’nin eşlik ettiği ziyarette mühendisler ve üretim ekipleriyle birebir görüşmeler gerçekleştiren Yalçıntaş, aynı zamanda OYAK HORSE’un hibrit araçlar için ürettiği HR18 motorunu yakından inceledi.

Oyak Renault’nun, OYAK ve Renault Group’un uzun soluklu ve stratejik ortaklığıyla hayata geçirilen Türkiye otomotiv sektörünün en güçlü iş birliği modeli olduğunu vurgulayan Murat Yalçıntaş, “Bursa’daki Oyak Renault Otomobil Fabrikaları, üretim kapasitesi, mühendislik yetkinliği, teknolojik altyapısı ve ihracat performansıyla yalnızca ülkemizin değil, Avrupa’nın da en önemli otomotiv üretim üslerinden biri konumunda. Bursa’daki tesis, hem iç pazara hem de küresel pazarlara yönelik üretim hacmiyle ülkemizin sanayi gücünü temsil ederken, geniş ürün yelpazesiyle otomotiv sektörünün dönüşümüne yön veriyor. 1969 yılından bu yana süren OYAK ve Renault iş birliği, Türkiye’nin üretim kabiliyetini dünya standartlarına taşıyan, yerli mühendislik gücünü küresel rekabetle buluşturan örnek bir sanayi modeli olarak öne çıkıyor” diye konuştu.



















































































