spot_img

Otokar’dan Yeni Dönem: İlk Mercedes-Benz Conecto Üretildi

Çok Okunanlar
Otokar, Daimler Buses ve Mercedes-Benz Türk iş birliği kapsamında ürettiği ilk Mercedes-Benz Conecto şehir otobüsünü Sakarya’daki fabrikasında banttan indirdi. Pilot üretimin tamamlanmasıyla birlikte seri üretimin Eylül 2026’da başlaması hedefleniyor.

Türkiye’nin önde gelen otomotiv üreticilerinden Otokar, uluslararası üretim gücünü yeni bir iş birliğiyle pekiştiriyor. Daimler Buses ve Mercedes-Benz Türk ile geçen yıl imzalanan anlaşma kapsamında üretilen ilk Mercedes-Benz Conecto otobüsü, Sakarya’daki fabrikada düzenlenen törenle üretim hattından çıktı.
Pilot üretim sürecinin başarıyla tamamlanmasının ardından gözler seri üretime çevrildi. Yeni nesil Conecto’nun seri üretiminin Eylül 2026’da başlaması planlanıyor.
Sakarya Fabrikası İçin Stratejik Adım
Mercedes-Benz’in şehir içi ulaşımda tercih edilen modelleri arasında yer alan Conecto’nun Otokar tesislerinde üretilecek olması, şirketin üretim kapasitesi ve operasyonel verimliliği açısından önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.
Bu iş birliği, aynı zamanda Otokar’ın küresel üretim kabiliyetini ve uluslararası markalar için güvenilir üretim ortağı konumunu bir kez daha ortaya koyuyor.
“Küresel Gücümüzü Daha da Artıracağız”
İlk Conecto otobüsünün banttan inmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Otokar Genel Müdürü Aykut Özüner, söz konusu iş birliğinin şirket açısından stratejik önem taşıdığını belirtti.
Özüner, üretim kapasitesini daha etkin kullanmayı ve küresel otobüs pazarındaki konumlarını güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade ederek, “60 yıllık üretim tecrübemizi Daimler Buses ve Mercedes-Benz Türk ile gerçekleştirdiğimiz bu önemli iş birliğine taşıyoruz. Eylül 2026’da başlayacak seri üretimle birlikte küresel üretici kimliğimizi daha da güçlendireceğiz” dedi.
Otokar’dan Uluslararası Üretimde Yeni Hamle
Türkiye’de toplu ulaşım ve ticari araç üretiminin önemli oyuncularından biri olan Otokar, Mercedes-Benz Conecto üretimiyle uluslararası iş ortaklıklarını genişletirken, Sakarya’daki üretim üssünü de küresel ölçekte daha etkin bir merkez haline getirmeyi hedefliyor.
spot_img

Maria Grazia Davino, Ekim Ayında Ford Avrupa’nın Satıştan Sorumlu Başkan Yardımcısı Olacak

Daha önce BYD Europe’da Bölge Direktörü olarak görev yapan ve Stellantis ile Lamborghini’de önemli üst düzey pozisyonlar üstlenen Maria...