Laval grubu, Stellantis ve Renault markalarının genel müdürleri olarak Sébastien Caron ve Alexandre Claude’u işe alıyor. Misyonları ise yerel ekiplerin verimlilik kazanmasını sağlamak amacıyla karar alma merkezlerini sahaya yaklaştırmak olacak. Sébastien Caron (solda) ve Alexandre Claude (sağda), Gemy grubu bünyesindeki Stellantis ve Renault markalarının başına geçiyor. ©Gemy
Merkezi Laval’de (53) bulunan Gemy grubu, sahaya olan yakınlığını güçlendirmek ve yanıt verme yeteneğini artırmak amacıyla yakın zamanda iki genel müdür atadı. Ekipleri daha iyi desteklemeyi ve aynı zamanda müşterilere sunulan hizmetin kalitesini artırmayı amaçlayan bir kuruluş.
Şu andan itibaren grubun faaliyetleri iki ana bölüme bölünecek. Sébastien Caron, Peugeot, Citroën ve DS markalarının yanı sıra grubun çeşitli hizmet yan kuruluşlarının (Logipar: lojistik platformu; Autoprepar: VO yenileme merkezi ve Effigemy: operasyonel performansa, müşteri hizmetlerine ve sürekli iyileştirmeye adanmış yapı) sorumluluğunu üstleniyor. Alexandre Claude, Renault, Dacia ve Alpine markalarıyla bağlantılı faaliyetleri yönetecek.
Üreticilerle deneyim
Bu iki liderin otomotiv dünyasında sağlam kariyer yolları var. Citroën Fransa’nın ve ardından Stellantis Pro One Fransa’nın eski genel müdürü olan Sébastien Caron, Stellantis grubu içinde yirmi yıldan fazla deneyime sahiptir. Alexandre Claude da, 2024 yılında Gemy Automobiles’a katılmadan önce yaklaşık on dört yılını Renault Perakende Grubu’nda geçirdikten sonra sektörü çok iyi tanıyor.
Bu yeni organizasyon, atamaların ötesinde, giderek artan rekabet ortamında distribütörün performansını güçlendirme arzusunu yansıtıyor. Grup özellikle daha çevik bir yönetim geliştirmeyi, sürekli iyileştirmeyi teşvik etmeyi ve çalışanlarının beceri gelişimini hızlandırmayı amaçlıyor.
Grubun yöneticisi Pierre-Elie Gérard’a göre amaç açık: Yerel ekiplerin özerklik ve verimlilik kazanmasını sağlamak için karar alma merkezlerini sahaya yakınlaştırmak.
980 milyon euro ciro
Bu yeniden yapılanma, Gemy Automobiles’in gelişimini sürdürmesiyle birlikte gerçekleşti. Yaklaşan projeler arasında Haziran 2026 için planlanan Tours’da (37) yeni bir Alp temas noktasının açılması da yer alıyor.
Fransa’nın batısı ve merkezinin yanı sıra Provence-Alpes-Côte d’Azur bölgesinde de faaliyet gösteren grup, altı otomobil markasını temsil eden 37 bayilikle faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 1.800 çalışanı bulunmaktadır ve 2025 yılında 980 milyon Euro ciro elde etmiştir.
Source link
automobilemagazine.com.tr, 2026-06-04 09:48:00
Bilgilendirme: Bu içerik, uluslararası otomotiv üreticileri ve güvenilir basın kaynakları tarafından paylaşılan bilgiler doğrultusunda, AutomobileMagazine’in yapay zekâ destekli yayın sistemi kullanılarak hazırlanmış ve yayımlanmıştır.






















