Yeni Opel Antara ile dağ bayır, çamur demedik sınırları zorladık ve çok iyi bir off-road macerası yaşadık. General motor, kriz sonrası yapmış olduğu atılımları ile tüm araçlarını baştan aşağı yenileyerek ürün gamında hızlı bir şekilde geliştirmekte.
4×4 ürün gammında bulunan ve kardeşi Chevrolet Captiva benzerliği ile tanınmış Yeni Opel Antara’da bundan nasibini doğru bir şekilde almış gözüküyor. İlk olarak söylenecek o kadar çok şey varki.. Opel yeni antara aracını dış tasarımı ile ne kadar makyajlanmış gibi gözükse de aracın içine girdiğinizde ve kullanmaya başladığınızda yepyeni bir suv ile karşılaşıyorsunuz. Eskiye oranla araç daha fazla dinamik ve kıvrak bir hale gelmiş.
Takibi gaza bastığınızda hemen fırlamayı beklemeyin fakat off-road performansı esp’yi devreden çıkarttığınız anda başlıyor. Ve arazide yüksek torklarda oldukça verim almanızı sağlıyor. Normal şehir içi düz yol asfalt kullanımında ise bu verimi hissetmeniz biraz güçleşiyor. Araç düz yol asfalt kullanımında gaza dokunduğunuzda ise tepkisinin biraz geç
oluşu ve ağır bir şekilde hareketi sizi yanıltmasın.. Çünkü araç yüksek torklarda gerçek gücünü ortaya koyuyor ,şehir içinde ise kendi halinde gayet sakin bir hayat sürüyor.
Yeni Opel antara, yenilenen iç ve dış tasarımı ile de zarafeti ve gücün birleşimini ortaya koyuyor. Dinamik dış hatları ve kıvrak yapısı aracın tüm özellikleri ile birleşerek ihtiyaçlarınıza eksiksiz bir şekilde cevap vermek üzere yenilenmiş 4×4 özelliğine sahip SUV.
Elektronik kontrollü akıllı 4×4 sistemi normal sürüş koşullarında ön tekerleklere aktarılan güç sayesinde, önden çekişli bir otomobilin performansını yaşatıyor. Sanırım en önemli özelliği ise yol koşullarına göre öne ve arka tekerleklere %50 oranında optimum çekiş ve güç aktarması. Bu sayede araç performans ve yakıt bakımından kendini koruyor. Aynı zamanda ise güvenlik olarak kötü yol şartlarında ön ve arkada her lastiğe uygulana eşit güç sayesinde sizi zor bir durumdan kurtarma özelliğini taşıyor. Aracın ön kaputu üzerinde bulunan geniş krom bar ve üzerindeki opel logosu göze ilk çarpan yenilikleri yansıtıyor. Ön ızgaranın yeni tasarımı ve üç boyutlu far tasarımda opel antarının yeni çizgisini yansıtıyor.
Yeni antara’nın üzerinde takılı olan 18 hafif alaşımlı jantlar ve 4×4 lastikleri ise yine antara’nın arazide ve kış şartlarındaki başarısını ortaya koyan en önemli faktörlerden biri. Yine arka ve ön tarafta off-road yaparken veya şehir içinde yüksek kaldırımlardan aracın çizilmesini ve zarar görmesini engellemek için gümüş rengi koruma plakaları yer almakta.
Yeni Opel Antara ülkemizde, 3.2 V6 Ecotec ve 2.0 CDTI Ecotec 2 motor seçeneği ile sunulmakta. Testini yaptığımız araç ise 2.0 motor seçeneğine sahip 16V maksimum güç ise 150 beygir ve 320 devir maksimum tork üretiyor. Aracın vites yapısı AWD manuel ve otomatik olarak kullanabiliyorsunuz. Yakıt türü ise dizel. 0-100 km arasında ortalama 8,6 lt. yakıt kullanıyorsunuz. Bildiğiniz gibi 4×4 araçlarda karbondioksit salınımı binek araçlara oranla daha yüksek yeni antarada CO-emisyon oranı ise 248q. normal binek bir aracın en az iki katı demek. Yeni Opel antara’nın fiyatı ise 106.047 TL den başlıyor, kampanyalı fiyatı ise 86.047 TL olarak sunuluyor.
Test ve Yazı : Özgür Sunay
Test Sürüşü: Yeni Opel Antara
İLGİ ÇEKENLER
Çok Okunanlar