Türkiye ve bölgesinin alanındaki en gelişmiş teknoloji merkezi konumundaki Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi – POTEM, geliştirdiği 350’nin üzerinde ürün çeşitliliği ile otomotivden sanayiye ülkenin tüm madeni yağ ihtiyacına tek çatı altında ideal çözümler sunuyor. Türkiye madeni yağlar ve kimyasallar pazarının lideri Petrol Ofisi Madeni Yağlar, bu başarısını sınırların da ötesine taşıyor; POTEM’de geliştirdiği ürünleri 33 ülkeye ihraç ediyor.
Petrol Ofisi Madeni Yağlar’ın POTEM’de geliştirdiği son ürünlerden biri de Maxima Hybrid 0W–20 oldu. Küresel sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında hibrit araçlarda ve start/stop teknolojisinde kullanılmak üzere ACEA A5/B5 performans seviyesinde Türkiye’de ilk kez üretilen ileri teknolojili bu yağ, motor ömrünü uzatıyor, performansı optimize ediyor yağı ve önceki nesillere oranla %3’e kadar yakıt tasarrufu sağlıyor.
POTEM’in geliştirdiği bir diğer ileri teknolojili ürün ise yeni nesil hidrolik sistem yağı Hydro Tech HVI-E oldu. Petrol Ofisi Hydro Tech HVI-E, muadillerine oranla daha uzun ömürlü olması ve operasyonel maliyetleri düşürmesinin yanı sıra endüstriyel hidrolik uygulamalarda %10’lara ulaşan enerji tasarrufu sağlıyor. İş makinalarında ise bu oran %10’un da üzerine çıkıyor.
Gelişmiş teknolojisi, uzman kadrosu ve benzersiz bilgi birikimi ile yeniliklere imza atan Petrol Ofisi Teknoloji Merkezi – POTEM, gerçekleştirdiği ilklerle Türkiye’ye katkı sağlamaya devam ediyor. Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, POTEM, üretim tesisi ve yeni gerçekleştirilen hibrit araçlara özel Maxima Hybrid 0W–20 motor yağı ile enerji tasarruf sağlayan yeni nesil hidrolik sistem yağı Petrol Ofisi Hydro Tech HVI-E ile ilgili bilgiler verdi.
Petrol Ofisi Madeni Yağlar, Türkiye’de üretime, sanayiye, ekonomiye katkı sağlıyor
Petrol Ofisi’nin, 1941 yılında kuruluşundan bu yana faaliyet gösterdiği Türkiye madeni yağ ve kimyasallar pazarında sürdürdüğü geleneksel liderliğe vurgu yapan Petrol Ofisi Madeni Yağlar Direktörü Sezgin Gürsu, sözlerine şöyle devam etti:
“Petrol Sanayi Derneği (PETDER) verilerine göre Petrol Ofisi Madeni Yağlar, 2010’da üstlendiği madeni yağlar ve kimyasallar pazarındaki liderliğini, yüzde 24,9’luk pazar payı ile aralıksız olarak 2017’de de sürdürerek, 8’inci yılına taşımıştır. Petrol Ofisi olarak madeni yağ ve gres üretimini; yıllık 140.000 ton üretim ve 15.000 ton bitmiş ürün + 50.000 ton hammadde / yarı madde olmak üzere toplam 65.000 ton depolama kapasitesi ile ileri teknolojiye sahip Derince’deki bu fabrikamızda gerçekleştiriyor, tüm Türkiye’de yaygın 16.000 noktada satışa sunuyoruz. Fabrikamızda 2017 yılında 122.000 tonun üzerinde bir üretim gerçekleştirdik ve bunun 10.000 tonu aşkın bir bölümünü 4 kıtada 33 ülkeye ihraç ettik. Petrol Ofisi Madeni Yağlar üretim tesisi, 350’nin üzerinde farklı ürün ile başta otomotiv olmak üzere Türkiye’nin madeni yağlar ihtiyaç çeşitliliğinin tamamına tek çatı altında çözümler sunabilen en gelişmiş merkez niteliğindedir. Burada geliştirdiğimiz, ürettiğimiz ileri teknolojiye sahip zengin ürün çeşitliliği ile Petrol Ofisi, madeni yağlar alanında da Türkiye’de üretime, sanayiye, ekonomiye önemli katkılar sağlamaktadır”.