“EŞİTSEK FARK EDER”

®
Çok Okunanlar

Trafik sigortasında hasar maliyet endeksi uygulaması

Yeni uygulamayla trafik sigortasında bu dönem kapandı ve hasar maliyet endeksi uygulamasına geçildi. Yine trafik sigortasında primleri devlet belirleyecek...

Yeni C3 Aircross ile ilgili ilk görselleri yayınladı

Mobilite dünyasının her alanında, herkes için ulaşılabilir modeller sunan Citroën, yakında Avrupa'da satışa sunulacak olan yeni C3 Aircross ile...

Vosmer Otomotiv’in Spora Desteği Sürüyor

Otomotiv sektörünün önde gelen temsilcilerinden olan Vosmer Otomotiv, yenilikçi, dinamik ve güvenilir bir marka olarak doğduğu şehre değer katmayı...

Anadolu Isuzu “ZES işbirliği çok değerli”

Türkiye’nin ticari araç markası Anadolu Isuzu, satış sonrası servis standartlarını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Anadolu Isuzu, çevre dostu...

“Kadın Gücü”ne destek veren ve “kadın güçlü olursa, toplum güçlü olur” anlayışı ile faaliyetlerini yürüten OPET, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile akaryakıt dağıtım sektöründe bir ilke imza atarak “Eşitsek Fark Eder” Projesi’ni başlattı.

Kadının Güçlenmesi Prensipleri’nin (WEPs) etkin bir şekilde uygulanmasını hızlandıracak olan OPET, 4 aşamadan oluşacak proje kapsamında Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eylem Planı’nı oluştururken yaklaşık 16 bini bulan akaryakıt istasyonu çalışanlarına ve paydaşlarına “temel toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri” verecek.

Kadınların hayatın her alanında eşit ve özgürce yer alması hedefi ve “kadın güçlü olursa, toplum güçlü olur” anlayışı ile faaliyet gösteren OPET, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ile Türkiye’de toplumsal cinsiyet eşitliği, kadınların güçlenmesi ve kadın istihdamını artırmak için kapsamlı ve uzun vadeli bir program olan “Eşitsek Fark Eder”Projesi’ni başlattı. Proje ile BM Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) doğrultusunda başta OPET istasyonlarında, iş yerlerinde, sektörde ve sosyal yaşamda toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı kurum politikaları ve uygulamalarının geliştirilmesi hedefleniyor. Bu amaç doğrultusunda ülke çapında eğitim programı başlatılarak kadın gücünün kapsayıcılığı ile etki alanını artması ve örnek bir model oluşturulması planlanıyor. Proje kapsamındaki eğitimlerin OPET Bravo Bayi Ödüllendirme Programı’nın kriterlerine eklenmesi ile tüm bayi ve bayi çalışanlarının katılımı sağlanacak.

Türkiye’de akaryakıt dağıtım sektöründe bir ilk olma özelliğini taşıyan projenin imza töreni; 9 Kasım Perşembe günü Rahmi M. Koç Müzesi’nde UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova, OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade ve OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

“OPET’E KARARLILIĞI İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”

Tanıtım toplantısında konuşan UN Women Türkiye Ülke Direktörü Asya Varbanova, “Eşitsek Fark Eder” projesi ile ilgili; “OPET’e Kadının Güçlenmesi Prensipleri-WEPs’in etkili ve derinlemesine uygulanması konusunda çalışma kararlılığı için teşekkür etmek istiyorum. OPET’in bu süreçte elde edeceği iç görülerin yalnızca OPET’e yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda fark yaratmak isteyen ancak nereden başlayacaklarından emin olmayan diğer şirketlere de yol gösterici olmasını diliyorum. BM Kadın Birimi olarak, şirketlerin WEPs çerçevesini takip ederek kurumsal yapılarını dönüştürebileceklerine ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’nin toplumsal cinsiyet eşitliği boyutlarını kurumsal olarak hayata geçirebileceklerine inanıyoruz. “Eşitsek Fark Eder”in bu ifadenin bir kanıtı olacağını umuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

OPET Genel Müdürü Özgür Kahramanzade deUN Women Türkiye ile birlikte gerçekleşecek “Eşitsek Fark Eder” projesinden duyduğu heyecanı paylaştı ve şöyle konuştu:

“OPET, akaryakıt dağıtım sektöründe genç yaşına birçok başarı sığdırmış, sıra dışı bir marka… Müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı iş stratejisiyle sektöründe fark yaratırken, aynı zamanda geliştirdiği sosyal sorumluluk projeleri ve güçlü vizyonuyla yıllardır tüketicinin “lovemark”ı…  Sosyal sorumluluk projelerimizin her biri toplum tarafından kabul görerek, örnek gösterilen uygulamalar haline geldi. Sağlık ve hijyen konusunda ülkemizde önemli bir değişim sağlayan Temiz Tuvalet kampanyamız, sosyal etkisi en yüksek projelerimizin başında geliyor. Yönetim Kurulu Kurucu Üyemiz Nurten Öztürk liderliğinde 23 yıl önce istasyonlarımızda başlayan ve tüm Türkiye’yi kapsayan hatta sınırlarımızı aşarak ülkemizin ‘medeniyet’ projesi haline gelen Temiz Tuvalet Kampanyası ile benzer bir başarı ivmesi yakalayan bir diğer projemiz de “Kadın Gücü” oldu. OPET olarak Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi (UN Global Compact) ortak girişimi olan Kadının Güçlenmesi Prensipleri’ne (WEPs)  2017 yılında imza atmıştık. Bu imza sonrasında yoğun bir emek ile başladığımız Kadın Gücü Projesi, Türkiye’de kadın istihdamının artırılmasına katkıda bulunma hedefiyle “erkek işi” olarak görülen akaryakıt sektöründe kadınlara daha fazla çalışma alanı yarattı. Toplumsal ön yargıları değiştirmek ve kadınlara çalışma hayatında fırsat eşitliği sunmak amacıyla başlattığımız Kadın Gücü, şirketimizde projeyi yakından takip eden proje ekibimizin, bayilerimizin ve çalışanlarımızın yoğun emekleriyle güçlenerek kısa sürede büyüdü ve büyümeye devam ediyor.  Bugün 81 ilimizdeki OPET istasyonlarındaki kadın çalışan sayısı 3 bini aştı. UN Women ile bugün ilk adımını attığımız iş birliğimizin de sektörümüz ve toplumumuz için önemli bir değişim hamlesi olacağına inanıyoruz. OPET yine önce kendinden başlayarak çalışanları ve bayi personeli ile uzun dönemde sektöre ve topluma fayda sağlayacak önemli bir konuyu sahipleniyor.”

Kadın Gücü Proje Lideri, OPET Yönetim Kurulu Üyesi Filiz Öztürk ise, “Bugün burada her kadın ve kız çocuğunun potansiyelinin ortaya çıkmasını sağlayan programlar ve politikalar sunan UN Women ile “Eşitsek Fark Eder”Projemizi başlatmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Böyle bir projenin duyurusunu Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız günlerde yapmak da bizim için ayrı bir değer taşıyor” diye konuştu.

TÜİK’in son açıkladığı rakamlara göre Türkiye’de kadınların işgücüne katılım oranının yüzde 36’larda olduğuna dikkat çeken Öztürk, “Ne yazık ki, enerji sektöründe bu rakamlar çok daha geriden geliyor.  Akaryakıt dağıtım sektörüne baktığımızda ise kadın istihdam oranının yüzde 10’un altında olduğunu söyleyebilirim. Biz OPET olarak 2018 yılında bu konuda önemli bir adım attık ve “mesleğin cinsiyeti olmaz” algısının toplumda yerleşmesine destek olmak üzere “Kadın Gücü” Projemizi başlattık. Bugün geldiğimiz noktada sadece OPET bayilerimizde değil, akaryakıt dağıtım sektörünün genelinde mesleğin cinsiyeti olmadığı algısının yerleşmeye başladığını ve istihdam oranın arttığını görüyoruz” dedi.

Son Haberler

Volvo Car Turkey’de Pazarlama Direktörlüğü’ne Yeni Atama

Kurulduğundan bu yana teknolojisini geliştirirken her zaman insanı odağına alan İsveçli otomobil üreticisi Volvo Cars’ın Türkiye operasyonunda üst düzey...

Diğer Haberler