Bozankaya’nın tamamen yerli teknolojiyle tasarlayıp ürettiği, 4 buçuk ayda 1 milyonun üzerinde yolcu taşıyan İzmir’in elektrikli otobüs filosu, toplu ulaşımda 162 bin 692 litrelik akaryakıttan tasarruf etti, 436 ton karbondioksit salınımının önüne geçti. Bu rakam, hava kirliliğiyle mücadelede 97 bin ağaçlık bir ormanın sağlayacağı oksijene eşit.
Yeni nesil elektrikli araç projeleriyle adını dünyaya duyuran Bozankaya, Türkiye’de elektrikli toplu ulaşım sistemlerine geçişte dönüşümün öncüsü oldu. Bozankaya’nın ürettiği 20 elektrikli otobüsten oluşan İzmir filosu, hizmete girdiği Nisan ayından itibaren 1 milyonun üzerinde yolcu taşıdı. Elektrikli otobüsler sayesinde İzmir’in toplu ulaşımında 162 bin 692 litre akaryakıttan tasarruf edildi, 436 ton karbondioksit salınımının önüne geçildi. Bu rakam, hava kirliliğiyle mücadelede 97 bin ağaçlık bir ormanın sağlayacağı oksijene eşit. Menzili yaklaşık 250 kilometre olan ve kilometrede yaklaşık 25 kuruş yakan çevre dostu, sıfır emisyonlu yüzde 100 elektrikli otobüsler dizel alternatiflerine oranla yüzde 80’lik tasarruf sağlıyor.
Türkiye’de son 2 yılda altı farklı ilde katıldığı altı ihaleyi de alarak rekora imza attıklarını vurgulayan Bozankaya Yönetim Kurulu Başkanı Aytunç Günay, “Konya, Eskişehir, İzmir ve Malatya’da çevreci, yeni nesil araçlarımızla 6.5 milyon vatandaşa hizmet veriyoruz. Elazığ ve Şanlıurfa teslimatları da tamamlandığında bu rakam 8 milyona çıkacak. Türkiye’de kentler artık elektrikli ulaşım sistemlerine gün geçtikçe daha fazla ihtiyaç duyuyor. Sağladığı mali ve çevreci avantajlar özellikle büyük şehirlerde elektrikli çözümleri zorunlu kılıyor. Geleceğimiz için elektrikli araçların yaygınlaşması çok önemli, çevresel dönüşüme katkıda bulunmak isteyen tüm belediyelerimizin taleplerine yanıt vermeye hazırız” dedi.