2019 E-TENSE yılı olacak…

®
Çok Okunanlar

Hyundai’den 650 Beygirlik Bir Sanat Eseri: IONIQ 5 N

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Hyundai, elektrifikasyondaki iddiasını 650 beygirlik bir sportif modelle destekliyor. Yüksek performanslı araçlar...

İsmini Alpler’deki ünlü geçitten alıyor

Dünyadaki en seçkin motosiklet markalarından İtalyan Moto Guzzi, 20-23 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek Motobike İstanbul 2024’te,...

Yeni PEUGEOT E-5008, 7 yolcuya kadar olağanüstü

2025 yılında Avrupa’daki diğer markalardan daha geniş bir elektrikli otomobil yelpazesi sunmaya hazırlanan PEUGEOT, 7 koltuklu SUV modelini tamamen...

Renault Trucks’ta Satış Sonrasına Yeni Atama

Renault Trucks ekibine yeni katılan Mehmet Doğan, Renault Trucks Türkiye Satış Sonrası Hizmetler ve Bayi Geliştirme Direktörü olarak atandı.  Kariyer...

Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı çerçevesinde Cenevre’deki DS STORE’da düzenlenen Yeni Enerji Zirvesi. E-TENSE Dönemi; Marka CEO’su Yves Bonnefont’na, Formula E Şampiyonu ve E-TENSE marka yüzü Jean-Éric Vergne’e, Energie 360°’den Marco Piffaretti’ye ve Norveç Elektrikli Araçlar Derneği’nden StåleFrydenlund’a enerji geçişinin zorlukları hakkında düşüncelerini paylaştıkları bir platform oldu. Kendini sürdürülebilir gelişime adayan ve bununla ilgili bir Manifesto yayınlayan yeni E-TENSE marka yüzü, Formula E Şampiyonu ve DS E-TENSE FE19 pilotu Jean-Éric Vergne, DS Automobiles ile birlikte E-TENSE projesinde yer alıyor.

E-TENSE, DS Automobiles’in enerji geçişi için global vizyonunu ortaya koyuyor. Marka, araçların elektrikle geleceğe hazırlanması stratejisi çerçevesinde yeni modellerini % 100 elektrikli veya yüksek performanslı şarj edilebilir hibrit olarak sunacak ve bu ürünleri ilgili hizmetlerle desteleyecek.

Formula E’deki zaferleriyle ünlenen DS Automobiles, Cenevre’de ilk %100 elektrikli premium B-SUV olan DS 3 CROSSBACK E-TENSE ve ilk premium şarj edilebilir hibrit SUV olan DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 olmak üzere E-TENSE serisini satışa sunmaya başlıyor. Sadece elektrikli E-TENSE modellerini satışa sunmakla kalmayan DS Automobiles aynı zamanda bu araçları destekleyen ve tamamlayan bir dizi hizmet de sunuyor.

Örneğin “MyDS” uygulaması, DS 3 CROSSBACK E-TENSE ve DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 modellerinin şarj durumlarınını ve  kabin sıcaklıklarını uzaktan yönetme imkanı sunuyor. Free2Move altındaki hizmetlere bağlı olan E-TENSE, akıllı telefonlar veya özel “Charge My DS” haritası üzerinden erişilebilen imkanlar sunuyor. “Charge My DS Pass”, kullanıcının aracıyla uyumlu elektrikli şarj noktalarını bulmasını ve bunlara erişmesini sağlıyor. Haritalama dışında mesafeye ve mevcut menzile göre şarj noktası listesi sunulurken bir şarj noktası seçilmesi halinde uygulama ilgili şarj noktasına yönlendirme yapıyor. “DS Trip Planner”, aracın menzilini analiz ederek kullanıcı için ideal rotayı alternatifleriyle birlikte oluşturuyor.

Böylece kullanıcı şarj süresi de dahil olmak üzere yolculuğunun süresini ve güzergahını bilerek yola çıkabiliyor. Free2Move Lease üzerinden sunulan “DS Mobility”, müşteriye bir DS modelini 5 gün kiralama imkanı sunarken “DS Smart Access” ise kullanıcıya anahtar vermeden başkalarının aracına erişim sağlamasına imkan tanıyor.

 

DS 3 CROSSBACK E-TENSE : % 100 elektrikli, sessiz, konforlu ve dinamik

Piyasadaki ilk %100 elektrikli premium B-SUV aracı olan DS 3 CROSSBACK E-TENSE, DS Automobiles’a özgü tasarım anlayışı ile heyecan uyandıran bir performans sunuyor. DS 3 CROSSBACK E-TENSE’te 136 HP (100kW) güç ve 260 Nm tork üreten bir elektrik motoru görev yapıyor. Sistem 50 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya ile besleniyor ve  fren anında enerji geri kazanımı ile destekleniyor. 320 km (WLTP) ve 430 km (NEDC) elektrikli menzil sunan otomobil 0’dan 50 km/sa hıza sadece 3,3 saniyede ulaşarak etkileyici bir performans kullanıma sunuyor.

Yol gürültüsünü önlemeye yönelik gelişmiş çözümler ve motor titreşimlerinin olmamasıyla yol konforu tamamen yeni standartlar belirliyor. Kompakt batarya kitinin merkezi ve alçak konumu kadar eş değer DS 3 CROSSBACK’e göre bileşenlerde elde edilen 50 kg ağırlık tasarrufu sayesinde üstün sürüş dinamikleri ortaya çıkıyor. Sürücüye Eko, Normal ve Spor olmak üzere üç farklı sürüş modu sunuluyor.

100 kW’lık hızlı şarj özelliği dakikada 9 km’lik şarja imkan tanırken %80 şarj için 30 dakika yeterli oluyor. Bataryayı evde şarj etmek üzere DS, üç fazlı 11 kW gücündeki şarj ünitesi ile sadece 5 saatte ve tek fazlı 7,2 kW gücündeki şarj ünitesi ile 8 saatte %100 şarj eden DS Smart Wallbox sunuyor.

 

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 : yüksek performanslı hibrit

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 bünyesinde barındırdığı gelişmiş teknoloji sayesinde sadece 13,2 kWh kapasiteli batarya ve fren anında enerji geri kazanım sistemi ile 50 kilometre (WLTP döngüsü) elektrikli menzil sunan dünyanın ilk premium kompakt SUV otomobili olarak öne çıkıyor. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4 200 HP gücündeki benzinli motoru ve iki adet elektrik motoruyla toplam 300 HP güç ve 450 Nm tork kullanıma sunuyor.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4’te farklı sürüş modları bulunuyor. “ELEKTRİK” modu, sadece batarya ile 135 km/sa hıza kadar sürüşlerde sıfır CO2 emisyon salım değeri ve 50 kilometre (WLTP döngüsü) elektrikli menzil tanıyor. “SPOR” modu yüksek güç üretimi ile sürüş keyfine odaklanırken “HİBRİT” modu ise otomobilin performansı ile enerji tüketimi arasındaki ideal dengeyi tesis ederek CO2 emisyon salım değerini düşük tutuyor. “4WD” modu ise sürekli dört tekerlekten çekiş ile sürüş sağlıyor.

Formula E’den elde edilen bilgi birikimi ve deneyimin yansıması olarak DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4’teki “BRAKE” fonksiyonunda yavaşlama ve frenleme sırasında kazanılan enerji ile elektrikli menzil uzatılabiliyor. “E-SAVE” olarak adlandırılan bir diğer fonksiyonda, yolculuğun seçilen bir bölümünde %100 elektrik modunda sürüş yapmak için yeterli enerji tasarrufu yapılıyor.

DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4’ün geniş dokunmatik ekranındaki harita gerçek zamanlı olarak elektrikli modda ne kadar sürüşün mümkün olduğunu ve şarj noktalarını gösteriyor. DS 7 CROSSBACK E-TENSE 4×4’ün bataryası DS Wallbox ile 2 saatten daha kısa sürede şarj oluyor.

Son Haberler

Verimlilikte Devrim Yaratan Teknoloji: PETRONAS Syntium Next Gen

PETRONAS Syntium Next Gen, modern motorların sıcaklıkla başa çıkma mücadelesinde öncülük ediyor. Günümüzde motorlar, yüksek sıcaklıkların yol açtığı depozit...

Diğer Haberler